Home Lifestyle Food YUMMM: Ikea voegt zalm-kabeljauwballetjes toe aan zijn gamma

YUMMM: Ikea voegt zalm-kabeljauwballetjes toe aan zijn gamma

Wist jij dat er wekelijks gemiddeld zo’n 7 ton Zweedse balletjes verorberd wordt in België?

IKEA

Ben jij een grote fan van de Ikea-balletjes? Dan rep je je in maart maar beter naar een van hun filialen. De Zweedse meubelgigant voegt een nieuwe soort balletjes toe aan zijn menu: zalm-kabeljauw.

Het is de vierde toevoeging aan het balletjesmenu van Ikea. Naast gewone gehaktballetjes, kippen- en vegetarische balletjes komt het Zweedse bedrijf nu ook op de proppen met een balletje voor liefhebbers van zalm en kabeljauw. Tussen 1 en 31 maart kan je proeven van het nieuwste gerecht in alle Belgische Ikea-restaurants. Vanaf 1 april kan je ze vervolgens ook kopen in de shop.

De nieuwe Kötbullar zijn voor Ikea een manier om meer in te zetten op gezonder en duurzamer eten, klinkt het persbericht. Alle vis die gebruikt wordt, heeft een ASC- of MSC-certificaat dat aantoont dat het duurzaam gevangen en verwerkt werd. De balletjes worden op smaak gebracht met zeewier en citroengras.

Wekelijks eten we in België gemiddeld 424.000 balletjes per week, geeft Ikea mee. Omgerekend is dat bijna 7 ton. Het grootste deel van de klanten kiest daarbij voor de traditionele balletjes (78%) gevolgd door een even groot aandeel voor de kippen- en veggievariant.

Lees ook: