Home Lifestyle Food HOTSPOTS: de 7 meest hippe veggie en vegan eetadresjes in Antwerpen

HOTSPOTS: de 7 meest hippe veggie en vegan eetadresjes in Antwerpen

Zeven hippe plekken in 't stad waar ze je niet scheef bekijken omdat je liever geen vlees en/of zuivel op je bord wil.

© @camion_antwerp / @hartantwerpen via Instagram

Nam jij je voor om minder vlees te eten? Of ben je al een tijdje vegetariër of veganist en ben je op zoek naar leuke adresjes in hartje Antwerpen waar ze je niet scheef bekijken omdat je liever geen vlees op je bord wil? Wij verzamelden de zeven meest hippe veggie en vegan eetadresjes van ‘t stad.

1. Hart

Ontbijt, brunch en lunch een hele dag door: klinkt als muziek in de oren! Bij Hart serveren ze pure, plantaardige keuken. Zowel de zoetekauwen (pancakes, wentelteefjes, bananenmuffins) als liefhebbers van hartige kost (tofu-scramble, lasagne en socca (omelet van kikkererwten)) komen aan hun trekken. Maar het zijn vooral de overheerlijke cold pressed juices die Hart een van onze favoriete nieuwe adresjes maakt.

Waar? Minderbroedersrui 34, 2000 Antwerpen

Meer info: www.hart-antwerpen.be

2. Native

De grootste uitdaging wanneer je bij Native voor de koeltoog staat? Een keuze maken. Van heerlijke quiches en kraakverse (quinoa)slaatjes tot gegrilde boterhammen en niet te versmaden gebak: you’ll want it all.

Waar? Muntstraat 8, 2000 Antwerpen

Meer info: Facebook.com/NativeFood.be

3. Camion

De nieuwste plantaardige hotspot in Antwerpen luistert naar de naam Camion, een samentrekking van de namen van de uitbaters, Camille en Boqion. In deze lunch-, koffie- en aperobar nabij het oude justitiepaleis proef je samen met je tafelgenoten van kraakverse sharing dishes zoals gekarameliseerde worteltjes met srirachaveganaise en za’atar, gegrilde bloemkool met harissa, hummus en radijzen en zoete aardappel met za’atar, gekarameliseerde ui, pijnboompitten en tahindressing. Yep, zelfs als non-vegan kan je bij deze opsomming niet anders dan spontaan beginnen kwijlen.

Waar? Paleisstraat 7, 2018 Antwerpen

Meer info: Facebook.com/CamionAntwerp

4. Juno

Waar je vroeger de pork belly sandwiches van Camino vond (intussen verhuisd naar de Muntstraat) huist nu Juno, een koffie-, lunch- en aperobar. Juno’s keuken werkt uitsluitend met seizoensgroenten. Op het menu vind je deze herfst onder meer toast met pompoen, gepekelde perzik en ricotta en een slaatje met gegrilde bloemkool in kurkuma. Yum!

Waar? Vrijdagmarkt 5, 2000 Antwerpen

Meer info: Facebook/JunoAntwerp.

5. Cesar

Alleen al voor de Instagramwaardige setting en het prachtige servies komen wij graag bij Cesar. Onlangs testten we er het zuurdesembrood met spiegelei, rode biet en kappertjes uit: een aanrader! Naast een ontbijt- en lunchspot is Cesar een interieurshop waar je originele decoratiespullen en meubels, maar ook beautyproducten kan vinden. Hier met lege handen buiten wandelen, is géén optie.

Waar? Kasteelpleinstraat 26, 2000 Antwerpen

Meer info: Facebook.com/IAmCesarAntwerp.

6. Falafel Tof

Wie liever wegblijft van vleesvervangers zoals quorn, maar toch graag wat ‘bite’ heeft, is bij Falafel Tof aan het juiste adres. De pitabroodjes met falafelballetjes zijn hier om duimen en vingers bij af te likken. Het leuke aan dit adresje is dat je helemaal zelf je pitabroodje mag vullen met de groenten en sausjes uit de saladebar. De knapperige potato wedges maken het feest compleet.

Waar? Hoogstraat 32, 2000 Antwerpen

Meer info: Facebook.com/FalafelTofAntwerpen

7. De Broers van Julienne

View this post on Instagram

😏

A post shared by Elien Migalski (@dogsanddresses) on

Een vaste waarde in Antwerpen is traiteur-restaurant De Broers van Julienne. Je kan hier je quiches, soepen of taarten mee naar huis nemen of verorberen in de rustige binnentuin. Enkele jaren geleden opende zusje Juliette op de IJzerenwaag, een zijstraat van de Kammenstraat. Voor de zoetekauwen: de worteltaart is hier out of this world.

Waar? Kasteelpleinstraat 45-47, 2000 Antwerpen

Meer info: Facebook.com/DeBroersVanJulienne

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.