Een gegarandeerde suikercoma in 3, 2, 1...
GESPOT: de nieuwste foodtrend ‘meringue coffee’ is bijna te mooi om te drinken
Instagram is het nieuwe Pinterest. Niet alleen voor fashion, maar ook voor food. De nieuwste foodtrend die onze feed overspoelt? Meringue coffee, oftewel: een kopje koffie met een toefje meringue.
De trend zou komen overwaaien uit het Zuid-Koreaanse Seoel, waar ene Paul het beu was dat de slagroom waarmee hij zijn espresso versierde, altijd meteen smolt en in zijn kopje verdween.
Zo kwam hij op het idee om meringuetoefjes te bakken die perfect in zijn koffiekopje passen. Meringue is niet meer dan wat gedroogd schuim op basis van stijfgeklopt eiwit en suiker, wat maakt dat het veel beter blijft drijven dan slagroom.
Je kan de meringue als koekje bij je koffie eten of onderdompelen in je kopje. Hoe dan ook, dit lijkt ons de meest Instagramwaardige koffietrend die we in lange tijd zagen.
Deze meringue coffee proeven kan bij Take Out Drawing in Seoel. Wie niet meteen een trip richting Azië op de planning heeft staan, maakt de heerlijke koffie makkelijk zelf. Enjoy!
Lees ook:
- Warme choco met rode wijn is ons nieuwe favoriete winterdrankje
- ZON(DIG)DAG: Milky Way-blondies
- Van deze ijsjes word je een beetje tipsy
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier