Home Lifestyle Food GESPOT: de nieuwste foodtrend ‘meringue coffee’ is bijna te mooi om te...

GESPOT: de nieuwste foodtrend ‘meringue coffee’ is bijna te mooi om te drinken

Een gegarandeerde suikercoma in 3, 2, 1...

Instagram: @jjje_jieun
Als fervente koffiedrinker denk je intussen wel elke koffietrend te hebben gezien. Maar spotte je deze meringue coffee al?

Instagram is het nieuwe Pinterest. Niet alleen voor fashion, maar ook voor food. De nieuwste foodtrend die onze feed overspoelt? Meringue coffee, oftewel: een kopje koffie met een toefje meringue. 

 

Een foto die is geplaatst door (@mingyeong0822) op

De trend zou komen overwaaien uit het Zuid-Koreaanse Seoel, waar ene Paul het beu was dat de slagroom waarmee hij zijn espresso versierde, altijd meteen smolt en in zijn kopje verdween.

Zo kwam hij op het idee om meringuetoefjes te bakken die perfect in zijn koffiekopje passen. Meringue is niet meer dan wat gedroogd schuim op basis van stijfgeklopt eiwit en suiker, wat maakt dat het veel beter blijft drijven dan slagroom. 

Je kan de meringue als koekje bij je koffie eten of onderdompelen in je kopje. Hoe dan ook, dit lijkt ons de meest Instagramwaardige koffietrend die we in lange tijd zagen. 

 

Een foto die is geplaatst door (@teamwon787) op

Deze meringue coffee proeven kan bij Take Out Drawing in Seoel. Wie niet meteen een trip richting Azië op de planning heeft staan, maakt de heerlijke koffie makkelijk zelf. Enjoy!

Lees ook:Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.