Home Lifestyle Food Bruschetta party: 4 gemakkelijke receptjes om nú te proberen

Bruschetta party: 4 gemakkelijke receptjes om nú te proberen

Makkelijk, snel klaar en absoluut goddelijk

Akiko Ida
Staat er een brunch gepland? Waarom niet eens verschillende bruschetta’s op tafel toveren? Jouw buffet heeft er nog nooit zo snel zó verrukkelijk uitgezien.
1 / 4
Creamy & dreamy
Lekker fris
Een tikkeltje bitter
Toastjes met pit
Creamy & dreamy
Creamy & dreamy

Bruschetta met vijg, ham en walnotencrème Voor 4 pers.

walnoten • 150 g roomkaas • 2 el walnotenolie • 4 sneden (wal)notenbrood • 4 vijgen • 4 plakken rauwe ham • peper • zout

Zo gemaakt

1. Hak de walnoten fijn en meng ze door de roomkaas.

2. Roer de walnotenolie door dat mengsel.

3. Besmeer daarmee de sneden brood.

4. Snij de vijgen in partjes.

5. Leg op elke bruschetta een plak ham en verdeel de kwartjes vijg erover.

6. Bestrooi met peper en zout.

7. Voor kleinere porties kan je de bruschetta’s in drieën snijden.

Lekker fris
Lekker fris

Bruschetta met geitenkaas, pistachenoten en blauwe bessen Voor 4 pers.

150 g verse geitenkaas • 1 tl pistachepasta (supermarkt) • 1 el honing • 4 sneden meergranenbrood • 1 klein, rijp geitenkaasje • een handvol gepelde pistachenoten • een handvol verse blauwe bessen • 1 el olijfolie • peper • zout

Zo gemaakt

1. Roer de verse geitenkaas, de pistachepasta en de honing door elkaar.

2. Besmeer de sneetjes brood met dat mengsel.

3. Snij het rijpe geitenkaasje in 12 stukjes en leg er 3 op elke snee.

4. Hak de pistachenoten fijn en bestrooi er de bruschetta’s mee. Verdeel er ook de blauwe bessen over.

5. Druppel een beetje olijfolie over de sneetjes en bestrooi met peper en zout voor je ze serveert.

Een tikkeltje bitter
Een tikkeltje bitter

Bruschetta met burrata, radicchio en balsamico Voor 6 pers.

1 kleine krop radicchio • 4 el olijfolie • 8 el balsamicoazijn • 2 grote sneden volkorenbrood • 1 bol burrata • 1 el pijnboompitten • peper • zout

Zo gemaakt

1. Snij de radicchio in reepjes.

2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en laat daarin de fijngesneden radicchio gedurende 10 minuten met 4 eetlepels balsamicoazijn gaar worden.

3. Rooster intussen de sneden brood.

4. Snij de burrata in 6 plakken.

5. Verdeel de gebakken radicchio over de sneden geroosterd brood. Leg daarop de plakken burrata en een paar pijnboompitten.

6. Besprenkel de bruschetta’s met de resterende olijfolie en balsamicoazijn.

7. Bestrooi met peper en zout net voordat je ze serveert.

Toastjes met pit
Toastjes met pit

Bruschetta met mozzarella, rucola en truffelolie Voor 4 pers.

1 bol mozzarella • 4 sneden boerenbrood • peper • zout • 2 handjes rucola • 2 el truffelolie

Zo gemaakt

1. Snij de mozzarella in dikke plakken en verdeelover de sneden brood.

2. Bestrooi met peper en zout. Zet de bruschetta’s 5 à 10 minuten onder de grill van de oven.

3. Garneer met wat rucola en besprenkel met de truffelolie net voor je de broodjes serveert.

Nog meer bruschetta-receptjes vind je in dit boek

Bruschetta_Boek

Uit: Flair 17. Bewerking recepten: Jolien Vyverman. Foto's: Akiko Ida.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.