Makkelijk, snel klaar en absoluut goddelijk
Bruschetta party: 4 gemakkelijke receptjes om nú te proberen
Creamy & dreamy
Bruschetta met vijg, ham en walnotencrème
Voor 4 pers.
walnoten • 150 g roomkaas • 2 el walnotenolie • 4 sneden (wal)notenbrood • 4 vijgen • 4 plakken rauwe ham • peper • zout
Zo gemaakt
1. Hak de walnoten fijn en meng ze door de roomkaas.
2. Roer de walnotenolie door dat mengsel.
3. Besmeer daarmee de sneden brood.
4. Snij de vijgen in partjes.
5. Leg op elke bruschetta een plak ham en verdeel de kwartjes vijg erover.
6. Bestrooi met peper en zout.
7. Voor kleinere porties kan je de bruschetta’s in drieën snijden.
Lekker fris
Bruschetta met geitenkaas, pistachenoten en blauwe bessen
Voor 4 pers.
150 g verse geitenkaas • 1 tl pistachepasta (supermarkt) • 1 el honing • 4 sneden meergranenbrood • 1 klein, rijp geitenkaasje • een handvol gepelde pistachenoten • een handvol verse blauwe bessen • 1 el olijfolie • peper • zout
Zo gemaakt
1. Roer de verse geitenkaas, de pistachepasta en de honing door elkaar.
2. Besmeer de sneetjes brood met dat mengsel.
3. Snij het rijpe geitenkaasje in 12 stukjes en leg er 3 op elke snee.
4. Hak de pistachenoten fijn en bestrooi er de bruschetta’s mee. Verdeel er ook de blauwe bessen over.
5. Druppel een beetje olijfolie over de sneetjes en bestrooi met peper en zout voor je ze serveert.
Een tikkeltje bitter
Bruschetta met burrata, radicchio en balsamico
Voor 6 pers.
1 kleine krop radicchio • 4 el olijfolie • 8 el balsamicoazijn • 2 grote sneden volkorenbrood • 1 bol burrata • 1 el pijnboompitten • peper • zout
Zo gemaakt
1. Snij de radicchio in reepjes.
2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en laat daarin de fijngesneden radicchio gedurende 10 minuten met 4 eetlepels balsamicoazijn gaar worden.
3. Rooster intussen de sneden brood.
4. Snij de burrata in 6 plakken.
5. Verdeel de gebakken radicchio over de sneden geroosterd brood. Leg daarop de plakken burrata en een paar pijnboompitten.
6. Besprenkel de bruschetta’s met de resterende olijfolie en balsamicoazijn.
7. Bestrooi met peper en zout net voordat je ze serveert.
Toastjes met pit
Bruschetta met mozzarella, rucola en truffelolie
Voor 4 pers.
1 bol mozzarella • 4 sneden boerenbrood • peper • zout • 2 handjes rucola • 2 el truffelolie
Zo gemaakt
1. Snij de mozzarella in dikke plakken en verdeelover de sneden brood.
2. Bestrooi met peper en zout. Zet de bruschetta’s 5 à 10 minuten onder de grill van de oven.
3. Garneer met wat rucola en besprenkel met de truffelolie net voor je de broodjes serveert.
Nog meer bruschetta-receptjes vind je in dit boek:
Uit: Flair 17. Bewerking recepten: Jolien Vyverman. Foto's: Akiko Ida.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier