Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het heerlijke drankje is zéér binnenkort in België te koop.

Baileys komt met een vegan variant op basis van amandelmelk

Wij beginnen spontaan te watertanden bij het woordje ‘Baileys’, maar voor veganisten is het heerlijke drankje absoluut een no go aangezien het bijna voor 100% uit room bestaat. Heerlijk, maar helaas niet helemaal geschikt voor onze vegan vrienden. Gelukkig komt daar nu verandering in!


Baileys lanceert namelijk een vegan variant op de overheerlijke Irish Cream-likeur: Almande, op basis van amandelmelk in plaats van room. Het nieuwe drankje behoudt wel dezelfde romige textuur door de combinatie van zoete amandelolie, amandelextract, rietsuiker, water en vanille. Wat wil zeggen dat de nieuwe Almande niet alleen 100% vegan, maar ook volledig lactose- en glutenvrij is.

Vegan, lactose- en glutenvrije Baileys


‘Baileys is het meest geliefde alcoholmerk bij vrouwen’, vertelt Stephanie Gaunt, Senior Innovation Manager bij Baileys. ‘We wilden een heerlijke lekkernij creëren waarvan ook mensen kunnen genieten die lactose-intolerant zijn of ervoor kiezen om een lactosevrij dieet te volgen. Sinds we de Almande hebben gelanceerd in de Verenigde Staten, worden we overspoeld met aanvragen. We zijn dus verheugd dit naar Europa te brengen.’

De drankfabrikant raadt aan om het drankje on the rocks te drinken, of te mixen met een beetje kokoswater voor de perfecte zomercocktail! Baileys Almande is vanaf 1 maart verkrijgbaar in België (aanbevolen verkoopsprijs € 21,99 voor 700ml). Wij kunnen niet wachten om te proeven!

 

Baileys Almande

Foto: @baileysus


 

Cocktailrecepten met Baileys Almande

The Raw Cacao Baileys Almande Iced Coffee by Chyl

The Raw Cacao Baileys Almande Iced Coffee by Chyl

The Raw Cacao Baileys Almande Iced Coffee by Chyl

Voeg 60 ml Baileys Almande, 60 ml amandelmelk, 1 koffieshot en 15 ml hazelnootsiroop toe aan een groot glas gevuld met ijs. Roer voorzichtig. Decoreer met cacaopoeder en serveer met een rietje.

The Desert Queen by Texas Coffee

The Desert Queen by Texas Coffee

The Desert Queen by Texas Coffee

Voeg 5 ijsblokjes toe aan een champagneglas zodat je het kan laten koelen. Giet 60 ml Baileys Almande, 60 ml ongezoet ananassap, 60 ml rode vruchtensiroop, 30 ml bubblegumsiroop en 15 ml kikkererwtensap (gehaald uit een bokaal kikkererwten) in de shaker. Voeg 5 ijsblokken toe aan de shaker en sluit. Schud stevig gedurende 8 – 12 seconden zodat alle ingrediënten goed gemengd worden. Hierdoor krijg je een luchtige cocktail met volle schuimlaag. Gooi de ijsblokken uit het glas weg en giet zorgvuldig de inhoud van de shaker in het glas. We hergebruiken de ijsblokken van de shaker die ondertussen crushed ice zijn geworden. Garneer naar wens en geniet.



Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '