Home Lifestyle Hotspots MUST VISIT: Fluctuart, het eerste drijvende museum van Parijs

MUST VISIT: Fluctuart, het eerste drijvende museum van Parijs

Fluctuart in Parijs
© Getty

Vanaf nu heb je nóg een reden om naar de stad van de liefde te trekken, want sinds kort kan je in Parijs een bezoekje brengen aan het museum Fluctuart. Wat het museum zo speciaal maakt? Het drijft op de Seine!

De deuren van het drijvende museum blijven open tot middernacht en een bezoekje aan Parijs’ nieuwste hotspot is volledig gratis. Het museum dobbert aan de oever van de Seine tussen twee andere niet te missen hotspots van de stad: het Louvre en de Eiffeltoren.

Banksy en Fairey

Het museum is een trekpleister voor hippe én jonge toeristen, want alles staat er in het teken van urban art. Er hangen geen klassieke schilderijen, maar wel enkele hippe meesterwerken, waaronder die van niemand minder dan Banksy en Shepard Fairey.

De kunstwerken die nu in het museum hangen, zullen in de toekomst aangevuld worden met enkele tijdelijke tentoonstellingen. Fluctuart telt drie verdiepen én heeft een rooftop bar waarop je van een drankje en hapje, inclusief een uniek uitzicht, kan genieten. In de toekomst zullen er in het museum ook feestjes gehouden worden.

Meer info vind je hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: