Home Lifestyle Vanavond finale van ‘Junior Bake Off’: Lars vergeet vuur én oven aan...

Vanavond finale van ‘Junior Bake Off’: Lars vergeet vuur én oven aan te zetten

Juryleden Regula en Dominique schieten hem te hulp, terwijl Jeroom zich nuttig maakt door mopjes te tappen.

junior bake off finale
© Play4

Vanavond zie je op Play4 hoe Eleonore (11), Cato (12) en Lars (16) in de finale strijden voor de titel van allereerste ‘Junior Bake Off Vlaanderen’-winnaar. Bij Lars slaat de stress onmiddellijk toe bij de eerste opdracht.

De drie finalisten krijgen geen technische proef in de finale, maar wel een signatuuropdracht. Ze moeten vier eclairs bakken met vier verschillende afwerkingen. Lars, de oudste kandidaat, kiest voor ‘Chocolate Love’-eclairs, maar of hij erin slaagt vier sjoekes aan de jury voor te schotelen is nog maar de vraag.

Koude oven

In een preview krijgen we te zien dat de jongeman sukkelt door de enorme stress die de finale met zich meebrengt. Hij probeert niet alleen boter te smelten op een koud vuur, maar zet ook zijn eclairs in een koude oven. Gelukkig zijn mama Regula en papa Dominique van de jury er om Lars te helpen en gerust te stellen. Jeroom is de (zatte) nonkel die erbij staat en mopjes tapt.

Wie wint?

Ze zijn begonnen met acht jonge bakkers, nu blijven er nog drie finalisten over. Eleonore was met haar elf jaar de allerjongste van de hele bende maar schopte het toch maar tot in de finale. Haar talent heeft ze vermoedelijk van haar mama. Zij is bakker in haar eigen L’Atelier Sucré. Eleonore draagt haar eclairs in de finale op aan haar hond Patachoo. Net als de andere finalisten maakt ze ook een spektakelstuk in onderwaterthema.

Cato is met haar twaalf jaar ook een van de benjamins. Ze scoorde week na week met haar girly, roze gebakjes. In de finale probeert ze dat nogmaals, met eclairs in eenhoornthema. Hopelijk maakt Cato geen cruciale fouten zoals in de halve finale. Toen gebruikte ze zout in plaats van suiker…

Lars is met zijn zestien jaar een pak ouder dan zijn tegenstanders. In zijn geval is het vooral belangrijk het hoofd koel te houden, want soms krijgt de stress hem te pakken. Helaas weten we al dat dat in de finale ook zal gebeuren. Al wil dat natuurlijk nog niks zeggen over de uitkomst van zijn gebakjes!

Lees ook: