Home Lifestyle FESTIVALS: 1 op 5 Belgen had al eens een onenightstand op een...

FESTIVALS: 1 op 5 Belgen had al eens een onenightstand op een festival

En 59 % van de Belgische festivalgangers sluit nieuwe vriendschappen op de festivalweide.

© Getty

Het festivalseizoen zit er jammer genoeg alweer bijna op, maar gelukkig staat Pukkelpop nog voor de deur! De Belgische social app Twoo dook ter gelegenheid van de zomerfestivals in haar database en polste naar de gewoontes van de Belgische festivalgangers. Uit hun onderzoek blijkt dat bijna 1 op 5 van de Belgen al een onenightstand heeft gehad op een festival.

Tijdens de festivals halen we de meest muzikale danser in ons naar boven, maar dat is lang niet het enige wat met ons gebeurt op de festivalweide. Uit een onderzoek van Twoo bij 2.500 Belgen blijkt dat ook onze sociale en seksuele vaardigheden een serieuze boost krijgen tijdens de festivalzomer.

Foute songtekst is not done

We love the festivals! En we houden dan nog het meest van festivals met loeiharde muziek. Voor 27,1 % van de Belgen mag de volumeknop volledig opengedraaid worden. Op festivals zingen we graag mee met onze favoriete nummers, maar dat is niet altijd even toonvast, blijkt uit de rondvraag van Twoo. Zo zou meer dan 60 % van Belgen allesbehalve enthousiast zijn over zijn zangstem en zichzelf een ‘crappy’ zanger noemen.

Ook qua lyrics kunnen we wat hulp gebruiken. Meer dan een kwart van de Belgen ergert zich aan meekwelende festivalgangers die de foute songtekst meezingen. ‘I’m gonna take my horse to a hotel room’, herkenbaar?

Muziek in en naast de tent

Muziek heeft ook naast de festivalweide een plaats in het leven van de Belg. Bij een kwart van de Belgen staat er altijd achtergrondmuziek op wanneer ze de liefde bedrijven. Vrouwen zijn daarenboven een grotere fan van muziek tijdens het vrijen dan mannen. Niet toevallig dat 54,4 % van de Belgische vrouwen het volledig ziet zitten om met een muzikant te daten.

De Belg gaat niet alleen naar een festival om zijn favoriete bands aan het werk te zien en uit volle borst mee te zingen. We vinden het ook leuk om nieuwe vrienden te maken. 59 % van de Belgische festivalgangers sluit nieuwe vriendschappen op een festivalweide. 33 % van hen houdt zelfs na het festivalseizoen contact met de mensen die ze op de weide hebben leerden kennen.

Hoewel Belgen sociaal zijn, zullen we niet meteen met een vreemde de tent induiken. 84 % van de Belgen geeft aan nog nooit een onenightstand te hebben gehad op de festivalweide. Een kleine 20 % waagde zich dus wel al aan een avontuurtje in de tent.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.