Home Lifestyle Body VIDEO: fertiliteitsarts Frauke beantwoordt al jouw vragen over vruchtbaarheid

VIDEO: fertiliteitsarts Frauke beantwoordt al jouw vragen over vruchtbaarheid

Heeft alcohol nu wel of geen invloed op onze vruchtbaarheid? Vanaf welke leeftijd neemt onze vruchtbaarheid eigenlijk af? En klopt het dat ons lichaam moet ontpillen voordat we zwanger willen worden?

© Lissa Van Eesbeeck voor Flair

Voor onze ‘Dag van de vruchtbaarheid’ geeft fertiliteitsarts dr. Frauke Vanden Meerschaut (36) een antwoord op jullie meest prangende vragen over eicelpreservatie, ivf en over onze vruchtbaarheid en gezond zwanger worden. Over dat laatste heeft ze in onderstaande video heel wat te vertellen.

Heeft alcohol nu wel of geen invloed op onze vruchtbaarheid? Vanaf welke leeftijd neemt onze vruchtbaarheid eigenlijk af? En klopt het dat de pil onze vruchtbaarheid aantast? Gynaecologe Frauke is gespecialiseerd in fertiliteitsproblemen en geeft een klaar en duidelijk antwoord op die vragen. Wat we natuurlijk niet mogen vergeten, is dat elke vrouw verschillend is. Hoe graag we het ook anders zouden zien: niet alles is maakbaar. Ook vrouwen die perfect gezond leven, kunnen helaas met vruchtbaarheidsproblemen kampen.

Video: Lissa Van Eesbeeck, interview: Jolien Meremans

Ben je zelf bereid om te praten over je vruchtbaarheid? #growapair en deel jouw verhaal op social media met de hashtags #dagvandevruchtbaarheid en #growapair! Want hoe groot of klein je kinderwens ook mag zijn, wij willen je het nodige duwtje in de rug geven om onze vruchtbaarheid meer dan ooit bespreekbaar te maken.

Meer artikels en getuigenissen over onze vruchtbaarheid vind je hier