Home Lifestyle ‘Expeditie Robinson’-afvaller Kevin ziet zichzelf na bijna 4 weken honger lijden: ‘Ieuw!’

‘Expeditie Robinson’-afvaller Kevin ziet zichzelf na bijna 4 weken honger lijden: ‘Ieuw!’

Kevin was zo verzwakt dat hij op het einde van zijn expeditie amper nog kon opstaan.

Ruth hoopte er in de vorige aflevering van ‘Expeditie Robinson’ al vurig op, maar het gebeurde pas deze week: Kevin stapte zelf op. Zijn lichaam was leeg en de Antwerpenaar moest toegeven dat hij een plaats in de halve finale gewoon niet waardig was. Zoals elke afvaller mocht ook hij na het afscheid langsgaan bij een van de presentatoren voor een langverwachte snack, een weging en een confrontatie met de spiegel.


Kevin voelde al een tijdje dat zijn lichaam op was. De weegschaal bevestigt dat. De 38-jarige steward verloor maar liefst 11 kilo in zo’n vier weken tijd. In de aflevering van donderdag vertelde hij bovendien dat hij vóór het programma al 4 kilo was kwijtgespeeld. De Kontichenaar legt in Het Nieuwsblad uit dat dat eerdere gewichtsverlies deel was van een strategie. Hij wilde zijn lichaam laten wennen aan de honger door middel van een dieet. In de weken voor de expeditie schrapte hij alle suikers en koolhydraten, waardoor hij ettelijke kilo’s verloor. ‘Tijdens de vlucht had ik zelfs mijn eigen magere kip mee, in een Tupperware-doosje’, vertelt hij.

Dat plan zou hem weleens de kop kunnen gekost hebben, want meer dan de andere kandidaten zwakte Kevin af. Op het einde kon hij zelfs nog amper rechtstaan. Meer nog dan de verloren kilo’s, lijkt Kevin zich bij de confrontatie met de spiegel echter te ergeren aan zijn lange baard. ‘Die ga ik direct afscheren’, lacht hij.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.