Home Lifestyle Digitaal platform Eurostream organiseert online Eurovisiesongfestival

Digitaal platform Eurostream organiseert online Eurovisiesongfestival

Hooverphonic bemachtigde gisteren in de eerste halve finale een plekje voor de grote finale.

eurostream
© photo news

Het Eurovisiesongfestival zou dit jaar normaal in Rotterdam plaatsvinden, maar viel door het coronavirus in het water. Daarom organiseert het digitaal platform Eurostream nu een online versie van de internationale muziekwedstrijd.

Normaal gezien zou het op zaterdag 16 mei een groot feest zijn bij onze noorderburen, want zij zijn dit jaar het gastland voor het Eurovisiesongfestival. Het coronavirus strooide helaas roet in het eten, waardoor de internationale muziekwedstrijd wordt uitgesteld naar 2021. Gelukkig sloegen meer dan twintig fansites de handen in elkaar om Eurostream uit de grond te stampen, een digitaal platform dat het Eurovisiesongfestival (onofficieel) online organiseert en tot in onze woonkamers brengt.

Hooverphonic door naar finale

De eerste halve finale vond gisterenavond dinsdag 5 mei plaats. Kijkers kregen telkens een stukje van de officiële clip van elk deelnemend land te zien en konden op hun favorieten stemmen via televoting. Ook een jury bestaande uit muziekexperts uit ieder land gaf telkens een score die voor de helft van de punten telt. Voor België waren dit journalist en muziekkenner André Vermeulen en directeur van de Ultratop Sam Jaspers.

Goed nieuws voor onze Belgische inzending Hooverphonic, want de groep wist zich met hun nummer ‘Release Me’ te plaatsen voor de grote finale! Samen met Zweden, Litouwen, Malta, Roemenië, Rusland, Israël, Noorwegen, Australië en Azerbeidzjan. Nederland is als winnaar van 2019 sowieso door, samen met de Big Five: Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje en Italië. De tweede halve finale vindt morgen, donderdag 7 mei, om 21u plaats.

Het grote moment, de finale, kan je dan nu zaterdag 9 mei om 21u volgen. Je kan opnieuw op je favorieten stemmen en zo krijgen we toch een onofficiële winnaar van het Eurovisiesongfestival 2020. Je kan dit alles live bekijken via hun Facebookpagina of YouTube-kanaal. Meer info over dit event vind je op hun website. Zet de drankjes dus maar koud, steek de hapjes in de oven en stem zelf op je favorieten komende zaterdag. Veel plezier!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.