Home Lifestyle REISTIP: dit Europese eiland werd net verkozen als het beste ter wereld

REISTIP: dit Europese eiland werd net verkozen als het beste ter wereld

En nee, het is niet Ibiza!

Kan het zogenaamde island life je wel bekoren en ben je op de valreep nog op zoek naar een bestemming voor komende zomer? Vraag dan alvast snel je verlof aan, want Madeira werd door de prestigieuze World Travel Awards verkozen tot het beste eiland van Europa.

Voor wie al een groot deel van zijn lessen aardrijkskunde vergeten is, geven we even een opfrisser. Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan, ten zuidwesten van de Portugese kust. Het klimaat is er redelijk mild en schommelt vrijwel altijd rond de 20 graden. De natuur is er prachtig en door de vele bossen en bergen is het een reisbestemming die vooral erg geliefd is bij wandelaars en natuurliefhebbers.

Omdat er bijna geen zandstranden zijn, blijft het massatoerisme er voorlopig uit. Nog een leuk weetje: het Europese eiland staat vooral ook bekend om zijn dessertwijn. Iets waar wij zegen geen nee tegen zeggen!

Naast Madeira werden er nog verschillende andere Europese eilanden genomineerd in de categorie Europe’s Leading Island Destination 2019. Zo grepen Kreta, Malta, Sardinië en Cyprus net naast de gouden medaille.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.