Home Lifestyle Food Eten we komkommer al ons hele leven verkeerd?

Eten we komkommer al ons hele leven verkeerd?

Als je vindt dat komkommers niet echt veel smaak hebben, moet je dit trucje eens proberen!

Wij houden van komkommer. Het is de ideale groente om tijdens de zomerdagen te eten. Niet alleen zorgt komkommer ervoor dat je goed gehydrateerd blijft, het is ook laag in calorieën. Maar blijkbaar eten we de groente verkeerd.

Als je denkt dat komkommers niet echt veel smaak bevatten, moet je dit trucje eens proberen. In de Aziatische keuken pletten ze de groente eerst voordat ze hem serveren of bereiden. Door komkommer te pletten, geeft hij namelijk meer smaak af én neemt hij meer smaak op.

Zout

Komkommer pletten is heel simpel. Je neemt gewoon een plat keukenmes die je op de komkommer legt. Daarna duw je voorzichtig op het mes. Het is niet de bedoeling dat je de komkommer helemaal tot moes slaat, een beetje duwen volstaat al. Als je je komkommer pas na het pletten in stukjes snijdt, zal hij veel sterker smaken.

Nog een handig trucje om alles uit je komkommer te halen, is zout. Strooi een klein beetje zout op de stukjes en zet ze daarna een halfuurtje in de koelkast. Je komkommer zal dan niet alleen nog beter smaken, de kleur van de groente zal ook veel mooier uitkomen. Laat die frisse zomerslaatjes maar komen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.