Home Lifestyle Daarom moet je elke dag een uur lunchpauze nemen

Daarom moet je elke dag een uur lunchpauze nemen

Daar gaan wij vanaf volgende week meteen werk van maken!

lunchpauze
Shutterstock

Soms heb je massa’s te doen en werk je tijdens de middag snel je broodje naar binnen, maar toch is het belangrijk om een lunchpauze te nemen. En dan nog liefst eentje van een uur, want anders komen de overuren er makkelijk bij…

Een onderzoek van workthere.com heeft aangetoond dat de gemiddelde mens slechts 34 minuten neemt om te lunchen en dat is volgens research veel te weinig. Neem je namelijk geen uur lunchpauze per dag? Dan heb je al snel een paar dagen extra gewerkt.

Onze vrienden bij Refinery29 hebben het rekensommetje gemaakt en ze kwamen uit op zo’n 100 uur en 53 minuten. Omgerekend werk je dus zo’n twaalf dagen meer dan nodig en zonder dat je er iets aan verdient… Yikes!

via GIPHY

Wat is hier nu juist de reden voor? Uit de studie blijkt dat de druk om te presteren de grootste reden is om de lunchpauze te skippen. Verder heeft 32 % van de ondervraagden geen rustige plaats om hun middagmaal te nuttigen.

Natuurlijk heb je niet altijd de tijd om een uur middagpauze te nemen, maar probeer in de toekomst toch maar iets langer van je bureau weg te blijven. Zeker tijdens de zomermaanden kan je makkelijk buiten een aangenaam plekje opzoeken waar je in het zonnetje van je middageten kan genieten. Smakelijk!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.