Home Lifestyle Eén jaar na ‘Temptation Island’: waar zijn Herbert en Jolien nu?

Eén jaar na ‘Temptation Island’: waar zijn Herbert en Jolien nu?

Het afgelopen jaar was er een vól ruzie voor Jolien en Herbert.

Herbert en Jolien
© Instagram @herbert_bb

Binnen zo’n tien dagen maken we in de eerste aflevering van ‘Temptation Island’ kennis met een nieuwe lading koppels die zo dapper zijn om de ultieme relatietest aan te gaan. MerijnJeffersonJolien en de rest kunnen vanaf dan in de annalen van het populaire programma toegevoegd worden aan de lange lijst ex-kandidaten. Maar voor dat gebeurt, snuffelen wij even rond op hun sociale media om te zien hoe het een jaar na het grote avontuur met hen gesteld is. De volgende in het rijtje: Herbert en Jolien.

Soms slagen ‘Temptation Island’-kandidaten erin ons te verbazen. Of beter: met verstomming te slaan. Want ondanks het feit dat Herbert en verleidster Saartje de zoveelste douchepoepers in de geschiedenis van het programma werden en Jolien van Karims nootjes at (wat ze blijft ontkennen), bleken de twee opnieuw een stel te zijn na het ‘Temptation Island’-avontuur. Al was het niet omwille van het bedrog dat de hereniging ons verbaasde, maar omwille van het feit dat de relatie van de twee fitnessfreaks gestoeld leek te zijn op de onzekerheid van Jolien en het dominante gedrag van de in haar ogen goddelijke Herbert.

Maar ja, wie zijn wij om andermans rekening te maken, nietwaar? Wat we wél kunnen doen, is het meest controversiële koppel van het vorige seizoen even stalken op sociale media om te zien wat we te weten komen over hun huidige status en het voorbije jaar. En laat ons daar net heel goed in zijn.

Herbert vs Jolien

Veel gesnuffel moet er niet gebeuren om te zien dat Jolien en Herbert nog steeds samen zijn. Tussen de vele geposeerde foto’s waarop de twee hun fitte fysiek showen en een heleboel betaalde reclamekiekjes, vind je op hun pagina’s enkele liefdevolle koppelfoto’s. De teller van Herbert en Joliens relatie staat ondertussen dus op zo’n zeven jaar, and counting.

Ook dit koppel probeerde het voorbije jaar zoveel mogelijk te teren op de populariteit van het programma. Herbert en Jolien waren in juni de laatste ‘Temptation Island’-kandidaten om op de YouTube-trein te stappen met het kanaal Herbert vs Jolien, maar ze lijken ‘m ook als eerste te hebben verlaten. Meer dan twee maanden na de laatste aflevering van het programma deelden de twee hun eerste wapenfeit, een soort prankvideo waarin Herbert z’n liefste even doet geloven dat hij zichzelf van het leven beroofde. Humor van de bovenste plank, dus.

Zo’n vier maanden, acht video’s en 6.148 abonnees later werd een reclamevideo voor een product dat je tanden stralend wit zou maken blijkbaar het (voorlopige?) het erg vroege einde van Herbert en Joliens YouTube-carrière. Het hoogtepunt in die korte maar krachtige loopbaan was ongetwijfeld een Q&A-sessie (gevolgd door een enorm tenenkrommende twerk-wedstrijd) waarin Herbert en Jolien laten weten dat ze tegenwoordig nóg meer ruzie maken dan voor ‘Temptation Island’ – ‘dagelijks’, aldus Jolien – om een kleine drie weken later te beweren dat ze al máánden geen ruzie meer hadden. Die tweede video maakten ze als reactie op een artikel in de boekjes waarin hun buren hen ervan beschuldigden lawaaierige marginalen te zijn.

Oorlog met Saartje

Maar hun buren zijn niet de enigen met wie Herbert en Jolien in 2017 in de clinch lagen. Maanden na de afloop van het programma bleef vooral verleidster Saartje nog een boekje opendoen over Herbert en Jolien in de media, en die smulden er gulzig van. Zo beweerde Saar dat ze na Thailand seks had met Herbert in zijn sofa – Jolien en Herbert gingen even uit elkaar na het programma – en dat de Braziliaanse Deinzenaar haar zelf vertelde dat de buren inderdaad veel last hebben van hun lawaaierige feestjes. Verder noemde ze Herbert een ‘arrogante, meedogenloze klootzak’ die volgens haar nooit trouw zal zijn aan Jolien. Zijn reactie? ‘Saartje is zielig.’ Ondertussen kan het de verleidster waarschijnlijk nog weinig schelen, want ze lijkt heel gelukkig met haar nieuwe vriend.

Eind goed, al goed?

Buiten het feit dat Herbert en Jolien dankzij hun vergaarde volgers op Instagram – respectievelijk 91,8K en 128K – een jaar later nog steeds een zakcentje kunnen bijverdienen met gesponsorde posts, ziet hun leven er volgens ons verder grotendeels uit als voorheen. De andere ‘Temptation Island’-kandidaten zijn zowat van hun foto’s verdwenen, buiten Jeffie, die nog steeds beste vrienden is met Herbert. Het koppel houdt nog altijd van fitness, feestjes en van elkaar en toont dat graag online. Eind goed, al goed, dus. We menen ons te herinneren dat Jolien hoopte te trouwen en baby’s te maken, mocht dit de uitkomst van hun avontuur zijn. Het onderstaande pareltje dat we op Facebook vonden kan misschien dienen voor de uitnodiging?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.