Home FASHION & BEAUTY Fashion EEEW: dit kledingstuk zou je beter iets vaker wassen

EEEW: dit kledingstuk zou je beter iets vaker wassen

Het zit boordevol bacteriën!

© Photo by Alex Iby on Unsplash

Heel wat kledingstukken verdwijnen op regelmatige basis in onze wasmachine. In de winter is er helaas één item dat die dans ontspringt, waardoor die vol bacteriën zit.

We trekken elke dag een propere onderbroek en een vers paar kousen aan, en ook onze sweaters en kleedjes trakteren we regelmatig op een wasbeurt. Toch is er één kledingstuk dat we met gemak de hele winter door dragen zonder dat het ooit de binnenkant van een wasmachine heeft gezien.

Het is onze trouwe bondgenoot nu de temperaturen dalen, en daardoor geven we hem eigenlijk niet graag af. We hebben het natuurlijk over die dikke, warme sjaal. Als het buiten vriest dat het kraakt, helpt enkel zijn omhelzing – of die van Channing Tatum, natuurlijk – om niet al klappertandend over straat te lopen.

Broeihaard van bacteriën

We steken er graag de helft van ons gezicht in, zodat onze lippen beschermd zijn tegen de koude, en net daarom is het zo belangrijk dat je die sjaal af en toe in de wasmachine stopt. Het is namelijk een broeihaard van bacteriën! Je ademt er telkens – met of zonder verkoudheid – in uit, er hangen restjes make-up of parfum in en er kruipen allerlei andere andere zaken in die doorgaans in het rond vliegen.

Het is een item dat ook af en toe – of vaak, afhankelijk van hoe lomp je bent – op de grond valt. Bovendien leg je je sjaal regelmatig op plaatsen die niet zo proper zijn, zoals de toog van een bruin café. Het is tof om overal waar je gaat, herinneringen mee te nemen, maar misschien beter niet in je sjaal. Hetzelfde geldt trouwens voor je muts en handschoenen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.