Home FASHION & BEAUTY Fashion Dit zijn de 10 modelabels die dit jaar Instagram veroverden

Dit zijn de 10 modelabels die dit jaar Instagram veroverden

Van Veja tot Ganni: deze merken wilde iederéén het afgelopen jaar.

Zocht jij je weleens rot naar dat prachtige luipaardrokje waarin die influencer op Instagram straalde? Compleet normaal, want ook wij doen maar wat graag een beroep op het platform om onze garderobe volgens de laatste trends te updaten. Ben jij benieuwd welke labels dit jaar op sociale media boomden? Wij lijstten ze met veel plezier voor je op!

Het onlinemodeplatform Lyst publiceerde naar jaarlijkse gewoonte het Year in Fashion Report 2018, met daarin de invloedrijkste influencers, de trends waar we als een blok voor vielen, maar ook het merk dat Instagram dit jaar compleet wist te veroveren. De ideale gelegenheid om meteen een paar nieuwe labels te ontdekken én te volgen, want geloof ons: het zijn pareltjes! Wij geven graag tekst en uitleg, uiteraard.

1 / 10
10. Stine Goya
9. Rouje
8. Faithfull The Brand
7. Nanushka
6. Staud
5. Ganni
4. Réalisation Par
3. Attico
2. Reformation
1.Veja
10. Stine Goya
10. Stine Goya

Dit Kopenhaags label is al een tijdje een vaste waarde voor Scandinavische fashionista’s, maar wist dit jaar heel Instagram te veroveren. Stine Goya staat dan ook vooral bekend om zijn speelse en kleurrijke bedrukte jurken. De collectie is tijdloos en bevat een sterk staaltje vrouwelijke silhouetten.

9. Rouje
9. Rouje

Meer dan 9.000 keer per week werd het trendy rode jurkje van Rouje afgelopen zomer gezocht op Instagram. Het was het paradepaardje van het Parijse label, en dat begrijpen we maar al te goed. Bezielster Jeanne Damas weet dan ook als geen ander de alom geroemde stijl van Parisiennes te belichamen.

8. Faithfull The Brand
8. Faithfull The Brand

Laten we dit de gedoodverfde favoriet van oneindig veel traveljunkies noemen, en als je hun feed op Instagram bekijkt, begrijp je meteen waarom. Deze dromerige jurkjes met leuke knoopdetails prijken in de kleerkast van onder anderen Candice Swanepoel, Vanessa Hudgens en Lucy Williams.

7. Nanushka
7. Nanushka

Dit eigentijdse label weet als geen ander ontwerpen uit zijn mouw te schudden die er niet alleen ultravrouwelijk uitzien, maar ook nog eens onverwachte details bevatten. Nanushka is de troetelnaam van ontwerpster Sandra Sandor, en zij weet jaar na jaar meer succes te boeken.

6. Staud
6. Staud

Modekoninginnen als Alexa Chung en Leandra Medine spotten dit label twee jaar geleden al en voorspelden toen al dat Staud talloze harten zou veroveren. De Shirley-tas was de hele zomer lang overal uitverkocht en ook de Moreau-tas ging vlotjes over de toonbank na de Fashion Weeks in februari. Levenslesje: wil je een Staud in je garderobe, dan moet je snel zijn.

5. Ganni
5. Ganni

Dit Kopenhaagse label ging viraal dankzij hun kleine legertje van #GanniGirl-influencers. Van de ideale prairiejurk tot een stoere jumpsuit: Ganni is Scandinavische chic van de bovenste plank.

4. Réalisation Par
4. Réalisation Par

Deelde jij afgelopen zomer meermaals hartjes uit aan die zwierige luipaardrokjes waarin influencers poseerden? Dan is de kans groot dat die van de hand van Alexandra Spencer en Teale Talbot zijn. De twee zijn namelijk het gezicht achter het cultlabel Réalisation Par, dat de garderobe van menig fashionista weet op te fleuren. Is het niet door de felle kleurtjes, dan wel door dat staaltje sexiness dat de ontwerpen uitstralen.

3. Attico
3. Attico

Alweer een verleidelijk label dat door twee straffe Italiaanse vrouwen geleid wordt. Giorgia en Gilda halen hun inspiratie bij vintageshops en vlooienmarkten, en dat verklaart meteen waarom die fluwelen geborduurde jurken en kimono’s hun handelsmerk zijn. Het Engelse model Rosie Huntington-Whiteley is dan ook een van hun vaste klanten.

2. Reformation
2. Reformation

‘Naakt zijn is de meest duurzame optie. Wij zijn de tweede’, klinkt het bij Reformation. Het duurzame label bracht misschien wel de zomerjurk van het jaar op de markt, en dat hebben ook jullie ongetwijfeld gemerkt op Instagram. De Thelma-jurk zorgde ervoor dat Reformation meteen het tweede plekje in deze lijst wist te veroveren.

1.Veja
1.Veja

Veja’s missie is duidelijk: de meest eco friendly sneaker op de markt brengen. En daarin lijkt het label met glans te slagen. Zelfs Britse royals als Meghan Markle flaneren maar wat graag in hun witte sneakers. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat juist dit label op de eerste plaats staat.

Lees ook: