Home Lifestyle MUST VISIT: het Drielandenpunt, magisch mooi en oh zo dichtbij

MUST VISIT: het Drielandenpunt, magisch mooi en oh zo dichtbij

Ideaal om er volgend weekend eens even tussenuit te gaan!

Je hoeft niet altijd ver te reizen om natuurparels te bewonderen en nieuwe culturen op te snuiven. Zo kan je ook in eigen land op citytrip, kan je net over de grens Normandië verkennen en kan je óp de grens van 3 werelden tegelijkertijd proeven. Dat deden wij afgelopen weekend in Vaals, een Nederlands dorpje dat aan de grens met België én Duitsland ligt.

Wie deze zomer echt geen tijd heeft om uren bezig te zijn met het inpakken van koffers en het plannen van een road trip, kan gewoon de auto in stappen en voor een paar dagen aan het Drielandenpunt vertoeven. Je kan er genieten van Duitse gastvrijheid, Nederlandse jovialiteit en Belgische gastronomie.

Wat te doen?

Het Nederlandse dorpje Vaals ligt aan de grens met België en Duitsland, maar lijkt ook wat weg te hebben van de Franse Provence. Je hebt er natuur in overvloed, er zijn schattige cafeetjes op elke hoek van de straat en er heerst een overheerlijke en rustige sfeer. Alles kan en niets moet, daar komt het in Vaals eigenlijk op neer.

Het dorpje op zich lijkt – afgezien van de landgrenzen en symbolische rotondes – niet veel toeristische trekpleisters te hebben, maar heeft toch een aantal verborgen troeven die het ontdekken meer dan waard zijn. Je kan er letterlijk en figuurlijk grenzeloos wandelen, fietsen en mountainbiken in de bossen die er verspreid liggen en op de verharde wegen die tussen de verschillende aardappelvelden liggen.

Je kan er de Wilhelminatoren beklimmen en genieten van een magnifiek uitzicht over België, Duitsland en Nederland. Ben je niet zo’n actieveling? Maak dan verschillende kleine citytrips! Het dorpje ligt op 5 kilometer van de Duitse stad Aken, op 28 km van Maastricht, op 80 kilometer van Keulen en op 65 kilometer van Luik.

Wie echt eens een paar uurtjes het kind in zich naar boven wil halen, kan zich wagen aan het Labyrint Drielandenpunt. Dat is het grootste doolhof van Nederland, dat op een van de hoogste punten van het Drielandenpunt ligt. Heb je na al dat zoeken nood aan wat verfrissing? Naast het labyrint ligt een waterspeelplein met tientallen fonteinen!

Waar slapen?

Avonturiers kunnen hun tent en slaapzak meenemen en op een camping logeren. Zo ligt camping De Gastmolen er verborgen tussen de vele weides. Het domein van de camping is pico bello en heeft weinig weg van een typische Nederlandse camping. Het sanitaire blok zou zomaar uit een hotel kunnen komen, en vanaf 21u is lawaai er uit den boze. Ideaal om die uurtjes slaap in te halen!

Ben je toch eerder een luxepaardje? In Vaals bevinden zich maar liefst twee kastelen, waarin je enkele nachten als een echte prinses kan overnachten. Zowel het hotel Kasteel Bloemendal als het Bilderberg Kasteel Vaalsbroek hebben een aantal luxueuze kamers die je kan boeken tegen een relatief lage prijs. Ons advies? Boeken, die handel!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.