Home Lifestyle Drama in ‘Thuis’: Mayra krijgt te horen dat haar biologische dochter overleden...

Drama in ‘Thuis’: Mayra krijgt te horen dat haar biologische dochter overleden is

Een verrassing van formaat!

Thuis
© VRT

Gisteren eindigde de ‘Thuis’-aflevering met een verrassing van formaat. Het leek erop dat Mayra haar fout – eindelijk – wilde rechtzetten, maar toen kreeg ze het deksel op de neus. Ze kreeg namelijk te horen dat haar biologische dochter, Magaly, overleden is.

‘Ze is dood. Ze is gestorven. Magaly is dood.’ Met deze trieste woorden eindigde de ‘Thuis‘-aflevering van gisteren. Mayra stormde totaal over haar toeren op de werf van De Kabouters en vertelde daar het trieste nieuws aan Waldek. Dankzij dit einde vragen wij ons dus nog harder af hoe deze verhaallijn zal eindigen. En blijkbaar zijn we niet de enigen…

Emoties à volonté

Mayra dropte een paar weken geleden al een bommetje toen ze haar biologische dochter verwisselde met de baby van Nuria, haar buurvrouw op de materniteit. De meeste ‘Thuis’-kijkers reageerde toen vol ongeloof, maar nu gaan de makers nog een stapje verder.

‘Wij maken een dagelijkse serie en willen meeslepende en emotionele verhalen kunnen blijven vertellen. Bij de keuze van onze verhaallijnen kijken we daarom altijd naar de stuwende kracht ervan’, vertelt ‘Thuis’-producer Hans Roggen aan Het Laatste Nieuws. ‘Deze wending komt het verhaal ten goede en zet van alles in gang. Sommige kijkers zullen meeleven met Mayra, andere zullen vooral kwaad op haar blijven. Nog andere zullen meer geëmotioneerd zijn door Waldek.’ Want ja, die heeft van de babywissel geen weet.

Hoe zal dit aflopen?

Mayra verwisselde haar baby net na de bevalling omdat ze tijdens haar zwangerschap vergiftigde koekjes van Julia had opgegeten. Hierdoor vreesde ze dat ze een ongezond kind op de wereld had gezet. Maar nu lijkt het er vooral op dat Mayra’s vermoedens juist zaten. ‘Mayra noch de kijker krijgt te horen wat de doodsoorzaak is. Die wordt in het midden gelaten’, verduidelijkt Hans. ‘Al zal bij Mayra zeker het gevoel overheersen dat ze de juiste keuze heeft gemaakt. De kijker mag dus zelf beslissen hoever hij daar in mee wil gaan.’

Waldek reageerde in de eerste plaats opgelucht toen hij hoorde dat niet Zoë maar Magaly gestorven was. Hij denkt namelijk dat hij de vader is van Zoë, maar niets is minder waar. Zal Mayra vertellen dat hij de biologische vader van Magaly is? Of blijft ze haar lippen stijf op elkaar houden? Spannend!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.