Home Lifestyle HARTVERWARMEND: dokter Karel heeft een verrassing voor de patiëntjes in ‘Helden van...

HARTVERWARMEND: dokter Karel heeft een verrassing voor de patiëntjes in ‘Helden van de Kinderkliniek’

Deze mooie beelden zag je gisteren niet op televisie.

Vorige week startte het eerste seizoen van ‘Helden van de Kinderkliniek’ op VTM. De reeks laat ons zien hoe hulpverleners het beste van zichzelf geven om jonge levens te redden en hoe ze alles uit de kast halen om hun patiënten opnieuw een goed gevoel te geven. En daar is het volgende fragment hét perfecte voorbeeld van.

Wie nood had aan hartverwarmende televisie, zat gisteren goed bij VTM. Daar stond namelijk de tweede aflevering van ‘Helden van de Kinderkliniek‘ op de planning. Vorige week maakten we er onder anderen kennis met de kleine Finn. Hij is vier en lijdt aan leukemie. Omdat hij en alle andere kinderen op de kinderafdeling van het UZ in Antwerpen helden zijn, heeft dokter Karel een speciale verrassing voor hen in petto.

Superheldencape

Dokter Karel – de vertrouwenspop met ingebouwde camera – draagt een groene cape en omdat de kinderen enorm naar hem opkijken, krijgen ze allemaal hun eigen cape. Op deze manier voelen de jonge patiënten zich thuis én in het ziekenhuis echte superhelden. Dit mooie gebaar zagen we gisteren niet tijdens het programma, maar VTM zette het fragment wel online.

In de korte video zien we ook Olivia. Zij is zes en heeft een hersentumor gehad. Hierdoor volgt ze nu een chemokuur in het ziekenhuis.

‘Helden van de Kinderkliniek’ is elke woensdag om 21u10 te zien bij VTM.

Lees ook: