Home Lifestyle ‘DOG DAY’: Mechels dierenasiel richt crowdfundingcampagne #vrijopdewei op

‘DOG DAY’: Mechels dierenasiel richt crowdfundingcampagne #vrijopdewei op

Zo willen ze de honden een stuk van hun vrijheid teruggeven

Hond

Vandaag vieren we wereldwijd ‘Dog Day’ en is het dus het uitgelezen moment om je trouwe viervoeter een keer goed in de watten te leggen. Alleen hebben niet alle honden het even goed, en daarom zijn ze bij dierenbescherming Mechelen met de crowdfundingcampagne #vrijopdewei gestart.

Jaarlijks vangen dierenasielen over heel België ontzettend veel dieren op. Vorig jaar heeft de dierenbescherming in Mechelen alleen al zo’n 170 honden en 500 katten opgevangen, en dat is in 2017 niet anders. Tijdens de eerste zeven maanden van dit jaar staat de teller al op 120 honden en 400 katten.

Medewerkers en vrijwilligers doen hun uiterste best om de dieren een zo normaal mogelijk leven te geven, maar helaas is dat in realiteit niet altijd even makkelijk. De inwoners van het asiel zitten dagelijks opgesloten in een kleine ruimte, en daar wil de organisatie verandering in brengen.

#vrijopdewei

Het dierenasiel in Mechelen kan rekenen op zo’n 100 dierenliefhebbers die proberen om elke dag met de honden te gaan wandelen. Nu gebeurt dat steeds aan de leiband, maar de droom van het dierenasiel is om hun gasten binnenkort vrij te kunnen laten rondlopen. Momenteel is dat al mogelijk, maar is de ruimte heel beperkt. Daarom hebben ze via crowdfunding hun campagne #vrijopdewei opgestart in de hoop dat de dieren binnenkort vrij kunnen spelen.

Er is grond beschikbaar, en die willen ze graag omvormen tot een cross-, loop-, klim- en graafparadijs. Bovendien wil de organisatie aparte weiden met elk een verschillende functie opbouwen. Zo kunnen de honden opnieuw socialiseren en rehabiliteren. Om dat te kunnen realiseren, kunnen ze rekenen op de hulp van enkele jonge ondernemers, maar ook financiële steun is zeker welkom. Is jouw dierenhart groot genoeg? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van hun GoFundMe-project.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.