https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Film DOCUTIP: ‘Down to Earth’ doet je nadenken over de wereld waarin we...

DOCUTIP: ‘Down to Earth’ doet je nadenken over de wereld waarin we leven

De documentaire toont de 5 jaar lange wereldreis van een Nederlands gezin langs verschillende volksstammen.

© Down to Earth

‘Down to Earth’ is een documentaire, gemaakt door de mama en papa van een Nederlands gezin dat vijf jaar lang de wereld rondreisde op zoek naar de bewakers van onze aarde.

De Nederlandse Renata Heinen en Rolf Winters hadden nood aan een nieuwe zingeving aan het leven. Ze lieten hun hebben en houden in Nederland achter en vertrokken op een spirituele zoektocht langs inheemse wijzen uit oude, traditionele culturen.

We erfden de aarde niet van onze voorouders, we lenen haar van onze kinderen.

Samen met hun drie kinderen woonden Renata en Rolf vier jaar lang bij een indianenstam in Noord-Amerika. Daar ontstond het idee om de stam op beeld vast te leggen. Wat later besloten ze een jaar lang de hele wereld rond te reizen, op zoek naar de ‘Wisdom Keepers’ van deze wereld.

‘De film voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari-woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de “Keepers of the Earth” laten niemand onberoerd.’

De trailer hieronder geeft je alvast een voorproefje van wat je van de documentaire kan verwachten. Meer informatie vind je op de website.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vanaf deze zomer is ‘Down to Earth’ te koop op dvd (bestel hier). Online is hij hier te bekijken.

Lees ook: