Home Lifestyle Dit is wat de openingsdans zegt over het bruidspaar

Dit is wat de openingsdans zegt over het bruidspaar

Zit jouw favoriet ertussen?

Shutterstock

We zitten volop in het trouwseizoen, en jouw sociale kalender voelt dat maar al te goed aan. Elk bruidspaar denkt ongetwijfeld dat hun grote dag op geen andere lijkt, maar jij weet wel beter. Vooral bij de keuze van een liedje voor de openingsdans vervallen veel koppels in clichés.

Je kan veel leren uit iemands muziekkeuze, zeker wat betreft zo’n mijlpaal in het leven. Dit zijn de populairste nummers aller tijden voor de openingsdans én wat die prijsgeven over het bruidspaar.

‘At Last’ (Etta James) of ‘These Arms of Mine’ (Otis Redding)

Deze klassiekers staan voor oude zielen. Romantisch en cliché, maar dit koppel heeft daar geen problemen mee. En als je ziet hoe lief ze naar elkaar kijken, kan jij er ook mee leven dat het al de vierde keer is dat je dit liedje hoort op een trouwfeest.

‘Teenage Dream’ (Katy Perry) of ‘Love Story’ (Taylor Swift)

Een popnummer kiezen in de hoop origineel uit de hoek te komen, is jammer genoeg geen originele gedachte. Een koppel dat Taylor Swift of een gelijkaardige artiest kiest, is bovendien te jong om te trouwen. Iemand, hou ze tegen!

‘Sweet Darlin’ (She & Him) of ‘Love and Some Verse’ (Iron and Wine)

Geen idee wat voor artiest er speelt? Geen zorgen, jij bent niet de enige op de bruiloft die deze muziek niet kent. Je bent duidelijk verzeild geraakt op het trouwfeest van twee indielovers. Ze verwachten trouwens niet dat iedereen hun muziekkeuze apprecieert. Dit is hun grote dag, dus ze mogen doen wat ze willen. Groot gelijk hebben ze!

‘You’re the Inspiration’ (Chicago) of ‘I’ll Be There for You’ (Bon Jovi)

Niemand, inclusief het bruidspaar, is zeker of dit een grap of volle ernst is. Wat de achterliggende reden voor de muziekkeuze ook mag zijn, een goede oude (extreem kleffe) powerballad à la Bon Jovi kan iedereen wel appreciëren. Het hoge foutgehalte is juist wat het moment zo mooi maakt. En laat ons eerlijk zijn; de liefde zelf is toch ook over the top?

‘Happy’ (Pharrell Williams) of ‘I Feel Good’ (James Brown)

Met deze vrolijke deuntjes wil het koppel duidelijk maken dat ze niet zo traditioneel zijn en in plaats van een slow veel liever met iedereen samen de beentjes losschudden. Misschien hebben ze een heel strakke choreografie voorbereid om hun danstalent in de spotlights te zetten, dus wacht nog even voor je de dansvloer op loopt.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.