Home Lifestyle Film Disney introduceert voor het eerst een homoseksueel hoofdpersonage in een film

Disney introduceert voor het eerst een homoseksueel hoofdpersonage in een film

Die eer is weggelegd voor Jack Whitehall in 'Jungle Cruise'.

© Disney/photo news

Voor het eerst in de geschiedenis zal er een homoseksueel hoofdpersonage te zien zijn in een Disneyfilm. Die eer is weggelegd voor Jack Whitehall in ‘Jungle Cruise‘.

Disneyfilms zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze bevatten ook telkens een krachtige boodschap. In hun allernieuwste productie ‘Jungle Cruise‘ zal daarom voor het eerst in de Disneygeschiedenis een homoseksueel hoofdpersonage meespelen. De film komt pas uit in 2020, maar een testpubliek mocht volgens TMZ al eens een eerste versie bekijken.

Acteur Jack Whitehall, bekend van onder andere ‘The Nutcracker and The Four Realms’, speelt McGregor. Zijn personage babbelt in een bepaalde scène met Frank, vertolkt door Dwayne ‘The Rock’ Johnson, openlijk over zijn datingverleden. Hij vertelt dat zijn familie hem probeerde te koppelen aan verschillende vrouwen, maar dat hij met geen enkele wilde trouwen en in het algemeen eigenlijk geen interesse heeft in vrouwen.

Zijn zus is de enige die hem aanvaardt zoals hij is en hem steunt ongeacht wie hij graag ziet. Hieruit is duidelijk af te leiden dat Disney met McGregor hun allereerste homoseksueel hoofdpersonage naar voren schuift, al valt die term zelf nergens in de film.

Scène schrappen

De opnames voor de film zijn volop bezig in Los Angeles en de scène met McGregor en Frank werd afgelopen week gedraaid. Het testpubliek was enthousiast, maar bleef volgens TMZ toch met een dubbel gevoel achter. Het viel naar verluidt op dat de personages nooit letterlijk zeiden waarover het ging. De film is pas gepland voor 2020, dus er wordt gevreesd dat de scène nog geschrapt zal worden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.