Home Lifestyle ‘De Mol’: een scherpe blik op de vijfde aflevering

‘De Mol’: een scherpe blik op de vijfde aflevering

'Pieter lijkt zijn échte roeping gemist te hebben. Aan zijn broer Jasper en hem is een waar komisch duo verloren gegaan.'

© VIER

Wij zitten klaar voor alweer de vijfde aflevering van ‘De Mol’. Vandaag komen Jasper, Fien, Eugenie, Viviane, Miet en Indy overgevlogen. Maar voor hun tweedaags tripje Mexico moeten ze natuurlijk wél de handen uit de mouwen steken…

DAG 11

Vandaag wanen onze vrienden zich weer lagereschoolkinderen. Lunchpakketje en nat washandje tegen de zonnesteek in de rugzak en hup de rollercoaster in. De zes resterende molloten zijn helemaal klaar voor ‘een dag vol pret in dit park’ zoals Gilles het naar goede gewoonte zo treffend omschrijft. 3.000 euro aan plezier is er te scoren in het pretpark. En die som werd gelijk verdeeld over drie verschillende kluisjes aan de ingang van het park.

Baha en Pascale wagen zich met een stel overenthousiaste pagadders richting attractie Supersonicos, het ballenkraam en het spiegelpaleis. Als ze alle getallen die ze in die attracties vinden optellen, komen ze aan het juiste nummer van hun locker waarin € 1.000 te vinden is. Op een uur tijd moeten ze hun eigen lockernummer achterhalen én ook de twee lockernummers die de andere duo’s berekenden ophalen.

Lloyd en Joke worden de boomstammetjes ingezwierd. Wat normaliter als een van de leukste attracties van het hele pretpark bevonden wordt, wordt nu een ware opgave. Tot vervelens toe legt het boomstammetje van Lloyd en Joke hetzelfde traject af. In het donkere gedeelte moeten ze met hun zaklamp een rekensom zien te vinden. Als ze die som maken, vinden ze hun lockernummer.

Wat volgt is een gillende Pieter en een op het eerste gezicht in stilte genietende Steve. Maar niets is minder waar, merken we al snel. ‘Ik moet nu kotsen’, klinkt het plots.

Bij Steve en Pieter worden de ingewanden serieus op de proef gesteld. Nadat ze een droedel wisten op te lossen, moeten onze priester en onze arts op de meest misselijkmakende rollercoaster van het hele pretpark de oplossing van de droedel uitbeelden. Pascale en Baha krijgen hun poging om ‘achterstand’ uit te beelden te zien door de foto’s waarvan er per ritje een genomen wordt. Als Baha en Pascale ‘achterstand’ opzoeken in het Groene Boekje, is de pagina waarop het woord staat, het derde lockernummer.

Wat volgt is een gillende Pieter en een op het eerste gezicht in stilte genietende Steve. Maar niets is minder waar, merken we al snel. ‘Ik moet nu kotsen’, klinkt het plots. Na een ritje of vier staat Pieter plots als een trouwe uitgaansvriend klopjes te geven op Steves rug terwijl Steve zijn verorberde taco’s en quesadilla’s in papvorm in een doorzichtig zakje vomeert. Steve lijkt het laatste leven dat hij nog in zich heeft uit te kotsen, maar beweert meteen daarna ‘dat het beter gaat’. Herkenbaar!

Wanneer Pascale en Baha de rollercoaster van Steve en Pieter naderen, beseffen ze dat ze helemaal geen tijd meer hebben om hun prachtig uitgebeelde woord te ontcijferen. Ze beslissen dus een gokje te wagen en vertrekken zonder ook maar één seconde aandacht te schenken aan de uitkomst van Steves doodsstrijd op de Quimera.

We willen niet met goedkope complimentjes strooien, maar Lloyds mama lijkt zijn zus wel! Even waren we bang dat Lloyds lief stiekem zijn mama’s plek ingepikt had.

Lloyd en Joke én Baha en Pascale wisten beiden de juiste locker te openen. € 2.000 erbij voor de groepspot! Voor het harde labeur van Steve en Pieter ontving de groep € 0. Gelukkig kunnen de kandidaten nog € 1.000 extra verdienen als ze allemaal hun speciale bezoeker in de mascotte herkennen… Gelukt!

We moeten twee keer knipperen wanneer we Lloyds mama uit haar mascottekostuum zien kruipen. We willen niet met goedkope complimentjes strooien, maar ze lijkt zijn zus wel! Even waren we bang dat Lloyds lief stiekem zijn mama’s plek ingepikt had. Maar dat bleek gelukkig niet het geval te zijn. Oef!

Niets gezelliger dan met een geliefde een filmpje mee te pikken. In Autocinema Coyote krijgen onze vrienden vijf filmfragmenten met een bijbehorende vraag te zien. In totaal is er bijna 10.000 euro te verdienen. Of ze in een warm bed of in de auto slapen, hangt af van hoe goed de duo’s de vragen beantwoorden. Wie na een goed antwoord besluit naar het hotel te rijden, kan in een warm bedje slapen, maar kan niet meer verder helpen om de groepspot aan te dikken. Wie fout antwoordt, moet blijven zitten.

Vader Pieter en broer Jasper beslissen meteen dat ze ‘all the way’ gaan. Doordat niet Marc de Bel (tiens?), maar Jane Austen ‘Pride and Prejudice’ schreef, verdiende niet Lloyd, maar wel Steve en zijn ‘poes’ en Pieter en zijn broer allebei € 25 voor de groepspot… Steve en Viviane kiezen meteen voor het warme bed en verlaten de autocinema. ‘Dag allemaaal!’, gilt Viviane onwetend, tot grote ergernis van de andere momenteel nog niet-egoïstische kandidaten.

Opvallend? Lloyd houdt niet van zoute popcorn. En wij ook niet! Dat treft.

Na de tweede vraag besluiten Baha en zijn Miet door te rijden naar het hotel. Zij wisten € 75 binnen te halen voor de groepspot. Wanneer Joke en Lloyd beiden blijken te weten dat ‘Born Slippy’ uit ‘Trainspotting’ van Underworld is, besluiten ze allebei te blijven. Zo kennen we hen! Na de vraag over De Schreeuw die iedereen correct beantwoordt, beslissen Lloyd, Pascale en Joke zich richting het hotel te begeven.

De twee laatste vragen zullen dus opgelost moeten worden door Pieter en Jasper. En daar zijn wij bijzonder blij over. De twee minuten die daarop volgend doen ons namelijk serieus inzien dat de broers hun échte roeping gemist hebben. Er is een waar komisch duo verloren gegaan aan Jasper en Pieter. Door Matthew McConaugheys achternaam wel héél raar te spellen en de oscarwinnende vrouw in ‘As Good As It Gets’ niet te herkennen, brengen Pieter en zijn broer noppes in de groepspot. In plaats van 10.000 euro, bracht deze proef slechts € 1.025 in het laatje. Triest.

Opvallend? Lloyd houdt niet van zoute popcorn. En wij ook niet! Dat treft.
Pieters broer Jasper die denkt dat je McConaughey schrijft als ‘Connegy’. En Pieter laat hem maar begaan…

DAG 12

De volgende ochtend lijkt Lloyds mama Eugenie wel in haar zoons plaats te solliciteren voor onze openstaande vacature van droomman. Ze leert ons dat Lloyd een heel goed hart heeft, maar dat wisten we stiekem al wel. Hij is helemaal aangenomen, Eugenie! Laat daar geen twijfel over bestaan. Wanneer kan hij starten?

Tijd om te shoppen! Onze vrienden mogen voor € 1.000 aan reisjes, kampeergerei en andere luxeproducten shoppen. Aan het einde van de shoptrip krijgen ze de keuze om hun winkelkarretje vol eigenbelang in te ruilen voor een donatie van 1.000 euro aan een Mexicaans goed doel voor kinderen. Waar zitten die goede hartjes?

Maar daar is die louche Gilles weer met zijn pasvragen. De kandidaten kunnen hun goed doel – afgezien van Joke, zij bleek een kampeertent belangrijker te vinden dan de toekomst van Mexicaanse kinderen – inruilen voor drie pasvragen. En toen kreeg iedereen een geweer en een kogel…

Iedereen mag tegelijkertijd één schot lossen. Worden enkel zij die voor de pasvragen kozen geraakt, dan wordt de groepspot aangedikt met maar liefst € 3.000. Wie niet geraakt wordt, behoudt zijn inzet. Het zestal heeft tien minuten de tijd om te overleggen, maar zoals gewoonlijk liegt meer dan de helft over zijn keuze en vertrouwt niemand iemand.

Door zijn argwanende ‘Wat is er, Lloyd?’, verdachten we Pieter ervan dat hij zijn kogel in Lloyds borst zou planten. Uiteindelijk waren het Steve en Baha die Lloyd raakten. Lloyd koos inderdaad voor de pasvragen, maar beloofde wel ‘een veelvoud van dat bedrag’ te doneren als hij het spel won. We mogen hopen dat Lloyd de Mol niet is. Anders vrezen we dat hij een klein beetje heeft afgedaan bij ons.

Lloyd schiet op de brave Steve die voor de kindjes koos, maar excuseert zich nadien beleefd. Joke en Pascale schieten op elkaar. Pascale koos voor de kindjes en Joke voor de pasvragen, zo kennen we haar. Baha die voor het goed doel koos wordt geraakt door Pieter en Pieter zelf blijft ongedeerd. Terecht. Pieter koos namelijk voor het goed doel. Jammer genoeg voor de groepspot is dat dan ook het enige dat deze proef oplevert, € 1.000 voor het goede doel.

Opvallend? Steves ‘poes’ draagt een T-shirt van Joy Division. Zou zij een groter hart voor muziek hebben dan haar man? Of liegt Steve over zijn muziekkennis?
Volgens Joke is acht tot de tweede macht zestien. Gelukkig was Lloyd zijn immer oplettende zelve en corrigeerde hij haar.
Joke die voorstelde om iedereen af te schieten. Dan won er niemand pasvragen én kwam er geen geld in de groepspot. De perfecte situatie voor de Mol…

De minibegrafenisspeeches die dit jaar steevast gehouden worden, weten ons toch maar weer te emotioneren.

SPOILER ALERT!

Lloyd en Joke krijgen groen. Dokter Steve krijgt onverbiddelijk rood. De minibegrafenisspeeches die dit jaar steevast gehouden worden, weten ons toch maar weer te emotioneren. Steve neemt afscheid en en levert zijn naar eigen zeggen ‘compleet onleesbaar’ mollenboekje in. ‘Zoals het een echte arts betaamt’, mopt lolbroek Gilles nog. Verdorie Steve, we gaan jou en je Franse tongval (‘Bon Jovieee’) bijzonder hard missen.


Prijzenpot: € 16.725

Tot volgende week, liefste mollenvangers!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.