https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle ‘De Mol’: daarom ging Sven zo snel op de bomstoel zitten

‘De Mol’: daarom ging Sven zo snel op de bomstoel zitten

De Aalstenaar verklapt ook waarom hij de slappe lach kreeg in de klokkenwinkel.

© Play4

Sven schopte het tot hoofdverdachte van de kijker in de finale van ‘De Mol’, maar bleek toch niet de saboteur te zijn. De Aalstenaar verklaart twee van zijn meest verdachte acties: de bomstoel en de slappe lach in de klokkenwinkel.

De meest geloofwaardige tips hebben altijd de meest simpele verklaringen. Wanneer Sven gevraagd wordt waarom hij zo snel naar de bomstoel greep in aflevering 4, nog voor Gilles zijn uitnodiging om te zitten had uitgesproken, zegt hij het volgende: ‘Dat is toch de beste plek om te zitten? Als je een diner hebt met vrienden wil je toch ook in het midden zitten, om een goed overzicht te hebben van de tafel. Dat was echt mijn enige betrachting: een overzicht over de feestdis hebben.’ Et voilà, die ene snelle beweging die vele kijkers wekenlang in het Sven-tunneltje duwde, is te verklaren door een stomme sociale nood. Dat is de mindfuck die ‘De Mol’ heet.

Stoïcijnse verkoopster

Het feit dat Sven zo afgeleid en soms ongemotiveerd leek, vooral tijdens de knuffelproef in aflevering 1, kan hij ook verklaren. ‘In het begin ben je die camera’s nog niet gewoon. Dan komt er toch wat stress bij kijken. Op de situatie in de klokkenwinkel ben ik heel vaak aangesproken, dus die zal ik even schetsen. Dat winkeltje werd uitgebaat door een man en vrouw, allebei zeker 85 jaar. Zij waren echt nog van die ambachtelijke mensen, met een schort aan en zo. Zij werden totaal overvallen door al die cameramensen en geluidsmensen in hun winkeltje, en ze moesten het allemaal maar ondergaan. Die arme vrouw zat daar stoïcijns op haar stoeltje te kijken terwijl er rondom haar zo’n chaos was. Puur door dat tafereel kon ik gewoon niet meer. Het had zelfs niets met Lennart of die klokken te maken.’

© Play4

Dus Sven maakte zichzelf niet expres verdacht door af en toe te mollen? ‘Ik had mijn tactiek en heb soms bewust geklungeld, maar ik zou niet zeggen dat ik bewust heb gemold. De helft van de opdrachten begreep ik zelfs niet direct’, lacht de Aalstenaar.

Lees ook: