Home Lifestyle ONTMASKERD: Lennart is de eerste Mol die totaal onverdacht bleef tot in...

ONTMASKERD: Lennart is de eerste Mol die totaal onverdacht bleef tot in de finale

Voor de finale is de naam van de Mol door geen enkele kandidaat ingevuld geweest op de eliminatietest.

de mol lennart
© Play4

Vorige week werd duidelijk dat de Mol van dit jaar de meest onverdachte ooit is. Het mocht dan ook niet verbazen dat het schattige gezichtje van Lennart vanachter het podiumgordijn kwam bij de grote onthulling. Met zijn guitige glimlach en lieve persoonlijkheid misleidde de Kempenaar de hele groep, en een groot deel van kijkend Vlaanderen. Hij is de Mol, en een genadeloos goeie.

Annelotte en Sven lieten zich niet meer misleiden in de finale. Beiden zetten alles in op Lennart, maar Annelotte volbracht de eliminatietest net iets beter dan de Aalstenaar. Lottiepoes neemt de vrij magere prijzenpot van € 18.240 mee naar huis, maar ze krijgt er een extra prijs bovenop. Ook Isidoor gaat met Annelotte mee naar België. Ze kon het hondje niet leren op de rode knop te drukken, maar hem een liefdevolle thuis geven zal ongetwijfeld wel lukken.

© Play4

Het heeft niet veel gescheeld of Annelotte had de prijzenpot aan Sven moeten laten. Tien minuten voor de finalisten de dertig laatste vragen zouden invullen, was de Dilbeekse nog van plan alles op Sven te zetten. Op het laatste nippertje veranderde ze van gedacht. Gelukkig, want Sven had al even beslist dat hij voor Lennart zou gaan. En of het een pittige strijd werd. Presentator Gilles De Coster vertelt dat het zelfs tot een ex aequo kwam. ‘Er zijn dan extra vragen ingevuld, en daarbij kwam Annelotte als winnaar uit de bus’, klinkt. De details daarvan krijgen we volgende week ongetwijfeld te zien.

Onder de radar

Gilles looft Lennart voor het feit dat hij de meest onverdachte Mol ooit is. ‘Tot in de finale is Lennarts naam nooit opgeschreven door een van de kandidaten bij de eliminatietest’, zegt hij. Een eliminatietest wordt altijd afgesloten met de grote vraag: wie is de Mol? Misschien vulden sommige kandidaten wel enkele vragen in met Lennart in het achterhoofd, maar op die eindvraag werd zijn naam dus nooit ingevuld. Of iedereen dan op Philip zat, vraag je? ‘Philip was veel minder verdacht dat je zou denken na de vorige aflevering. Annelotte en Sven hebben naar het einde toe volop op hem ingezet, maar ervoor was hij eigenlijk een van de minst verdachte kandidaten van de groep’, vertelt Gilles. Wie dan wel de grote verdachten waren, komen we ook volgende week te weten.

© Play4

Een rustige Mol in de finale

Als je voor de finale nog niet op Lennart zat, dan zal de laatste aflevering je niet naar de juiste Mol geleid hebben. De Kempenaar was vrij onverdacht tijdens de laatste twee opdrachten en haalde best wat geld binnen.

Bij de eerste opdracht moeten de drie kandidaten om de beurt zo goed mogelijk mediteren, terwijl de andere twee trachten te voorkomen dat een stoorzender de rust verstoort. Een tracker registreert de hersenactiviteit van de kandidaten: als ze te onrustig worden, begint het te winnen bedrag van € 1000 te zakken. Lennart blijft na vijf minuten mediteren met veruit het hoogste bedrag van de drie over. De Mol lijkt dan toch wat genade te hebben met de finalisten, al moet erbij gezegd worden dat zijn stoorzender de minste storende is. Lennart moet wat slagroom en chocoladehagelslag in zijn gezicht verdragen, terwijl Annelotte loeiharde gitaarsolo’s te horen krijgt en Sven voederbak moet spelen voor een kip. Horror.

© Play4

Bij de allerlaatste opdracht, de bevrijding van Isidoor, is Lennart de enige die geen verdacht gedrag vertoont. De kandidaten moeten een zenuwparcours met hindernissen volgen om Isidoor te vinden en te bevrijden. Hoe lang ze erover doen, hoe meer geld er van het te winnen bedrag van € 10.000 verdwijnt. De enige manier om de teller te stoppen is door Isidoor op de rode knop te laten duwen. Annelotte verliest heel veel tijd doordat ze maar niet in slaagt over een evenwichtshindernis te geraken zonder de draad te raken. Sven verliest dan weer tijd door te treuzelen wanneer hij Isidoor moet oppakken om hem op de knop te zetten. ‘Ik ben allergisch’, klinkt het. Wanneer Isidoor uiteindelijk de teller stopt, is die gezakt naar € 1900. Triest. De eindstand van de pot is € 18.240. De opdracht is nog maar eens het bewijs dat kandidaten verdachte dingen kunnen doen zonder de Mol te zijn…

Volgende week zie je op Play4 een laatste aflevering van de Mol, waarin traditioneel de sabotages van de Mol en andere geheimen uit de doeken gedaan worden.

Lees ook: