Home Lifestyle ‘De Mol’ aflevering 8: ‘Mogen we na deze exit een dag van...

‘De Mol’ aflevering 8: ‘Mogen we na deze exit een dag van nationale rouw afkondigen?’

'Als de kijkcijfers volgende week plots dalen, begrijpt iedereen waarom.'

Zondagavond kwamen we te weten wie de drie finalisten van ‘De Mol 2019’ werden. Jammer genoeg zal de publiekslieveling volgende week niet in de finale schitteren…

DAG 16

Modieuze ‘mijn oma was een naaister’ Bas en ‘ik neem zelf mijn kleren in’ Elisabet reizen richting Ho Chi Minh City. Daar zullen ze de hele dag werken aan een outfit die ’s avonds beoordeeld wordt door hun medekandidaten én de tweekoppige jury die bestaat uit docenten van de Vietnam Fashion Academy. Bovendien nemen ze het op tegen twee geschoolde modestudenten. Dat belooft!

Axel en Joeri worden als mondige plattelandsmensen gepercipieerd. Ze komen terecht in een loods vol vuile, maar belachelijk schattige biggetjes. Per spreekwoord dat ze herkennen in de getoonde emoji’s, krijgen ze drie minuten de tijd om een varkentje te vangen en te wassen om onder de modder telkens een woord te ontdekken op hun lijfje. Kunnen ze nadien met de gevonden woorden een grammaticaal correcte zin vormen, dan verdienen ze per gebruikt woord 200 euro. Water naar Rome dragen, water naar de kerk dragen… Axel laat zijn verbeelding de vrije loop bij de emoji’s die overduidelijk ‘de kogel is door de kerk’ verbeelden. Uiteindelijk weten Joeri en Axel met acht van de vijftien bekomen woorden een grammaticaal correcte zin te vormen. 1.600 euro in ’t laatje!

Conclusie van de dag: om een succesvolle modeontwerper te worden ga je maar beter niet naar de Vietnam Fashion Academy.

Ondertussen bij Elisabet en Bas: ambras in ’t kot! Zoals het een volleerde koppige vrouw betaamt, moet Elisabet ‘even naar de wc’ wanneer Bas haar op haar plaats zet. Uiteindelijk komen de twee gelukkig tot een modieuze consensus. De niet al te modegevoelige Axel en Joeri halen jammer genoeg het tsunamiwerende ontwerp van de pasgeboren modeontwerpers er niet uit. Geen 2.000 euro voor de groepspot. Gelukkig kunnen de docenten van de modeacademie zich beter vinden in het ontwerp van onze vrienden dan in dat van hun eigen leerlingen. En daar hangt een prijskaartje van 2.000 euro aan vast. Leuk voor drie van onze kandidaten, een tikkel gênant voor de modestudenten. Conclusie van de dag: om een succesvolle modeontwerper te worden ga je maar beter niet naar de Vietnam Fashion Academy.

Opvallend? We herkenden zelf niet alle spreekwoorden, maar de subtiele foutjes die Axel in de opdracht liet glippen, ontging ons niet. Makkelijk gemold van Axel, lijkt ons! Bovendien zaaide hij heel wat verwarring door tal van foute spreekwoorden en absurde samensmeltingen van spreekwoorden op Joeri af te vuren.

Axel is een man die zijn prioriteiten op een rijtje heeft.

DAG 17

Dag zeventien beginnen we met een prachtig kantje van Axel dat we nu pas ontdekken. Wanneer er roomservice arriveert op de hotelkamers van de deelnemers, vinden Joeri, Elisabet en Bas nagenoeg meteen de bijgevoegde tablet waarop een boodschap van Gilles te zien is. En Axel? Die merkt de boodschap niet eens op omdat hij te druk aan het smullen is. Een man die zijn prioriteiten kent, we love it!

Op deze prachtige ochtend krijgen onze vrienden de kans om de Mol te saboteren. Doorheen de reis werd die geregeld via een smartphone gebrieft over de aankomende opdrachten. Als een van de drie niet-Mollen de smartphone weet te vinden voor de Mol hem zelf vindt, kunnen ze voorkomen dat de Mol zijn briefing te lezen krijgt. Grappig detail: het roomservicekarretje doet dienst als warm-koudseiner. Hoe dichter het in de buurt van de smartphone komt, des te sneller het begint te piepen. Uiteindelijk vindt Bas de smartphone. Als hij de Mol is, gaf de smartphone hem meer uitleg over de opdracht die vandaag gespeeld zal worden. Is hij de Mol niet, dan vertrekt de Mol ongewapend naar de oorlog. Even tussendoor: de award voor vreemdste intermezzo ooit gaat naar: de vrouw die dacht dat Axel in z’n kamerjas een pornoacteur was. Nou!

Maar liefst 5.000 euro valt er vanavond nog te verdienen in de voormalige maffiawijk van Ho Chi Minh City. Vooraf krijgen de kandidaten drie persoonlijke vragen voorgeschoteld door Gilles. Wie vult de eliminatietest gemiddeld het snelst in? Wie werd er aan het eind van aflevering één het meest verdacht? Bij elk fout antwoord neemt Gilles het koffertje dat op dat moment het meeste geld bevat, weg. Bij elk juist antwoord gaan de lage bedragen eruit. De Mol lijkt zijn briefing gemist te hebben, want uiteindelijk blijft het koffertje met het hoogste bedrag over. Onze kandidaten mogen voor 5.000 euro… zwartepieten! Van zware maffia gesproken.

In totaal kan er 5.000 euro verdiend worden door paren te leggen van dezelfde bedragen, maar er zitten ook één vrijstelling en drie strafpunten in het spel. Wie achterblijft met een strafpunt, wordt benadeeld op zijn eliminatietest. Wie met de vrijstelling achterblijft, heeft een rechtstreeks ticket richting finale op zak. Na een bijzonder zenuwslopend spel, waarbij ook bij ons de zweetdruppels uit onze knieholten rolden, blijft Bas achter met de vrijstelling én het strafpunt. Niemand wordt dus benadeeld, maar we kennen al wel de eerste finalist.

Joeri en Axel lijken deze keer veruit de twee eerlijkste deelnemers van het spel te zijn. Dankzij hen worden er twee strafpunten uitgeschakeld én wordt het hoogste bedrag van 3.000 euro verzilverd. Ook Elisabet lijkt eerlijk, ook al is dat vast omdat ze geen reden tot liegen had. Bas liegt zowat van begin tot eind. In totaal werd er 3.400 euro verdiend.

Opvallend? Axel vertrouwt Bas duidelijk niet. Of dat puur door het strafpunt is, of door het feit dat Axel denkt dat Bas de Mol is, weten we niet. Al kan hij het ook doen om Bas verdacht te maken natuurlijk…

SPOILER ALERT!

We vallen maar beter meteen met de deur in huis. We moeten met pijn in het hart afscheid nemen van Joeri. Als de kijkcijfers volgende week plots dalen, begrijpt iedereen waarom. Mogen we dan nu een dag van nationale rouw afkondigen? Nu Joeri eruit is, vinden we het wel interessant dat hij Bas zijn vertrouwenspersoon noemde in deze aflevering. Bevestigt dat ons vermoeden da Axel of Elisabet de Mol is?

Prijzenpot: € 32.550

(Mogen we even benadrukken dat er in deze aflevering maar liefst 7.000 (!) euro verdiend werd? Iemand heeft duidelijk zijn briefing gemist…)

Tot volgende week, liefste mollenjagers! Dan komen we te weten wie er met een dikke portefeuille huiswaarts keert én wie de Mol 2019 is.

Lees ook: