https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle ‘De Mol’ aflevering 6: ‘Lijkt Kaats broer Lander gigantisch hard op Randy...

‘De Mol’ aflevering 6: ‘Lijkt Kaats broer Lander gigantisch hard op Randy Paret or is that just us?’

Een versmelting van de Callboy en ex-deelnemer Martijn als je 't ons vraagt.

© VIER

Vandaag zouden we de befaamde aflevering te zien krijgen waarin de resterende deelnemers bezoek krijgen van het thuisfront. Maar dit jaar loopt het even anders. De makers van ‘De Mol’ lieten zich van hun meest hypertechnologische kant zien en laten slechts één geluksvogel in levenden lijve overvliegen naar Vietnam.

DAG 11

De gamers hebben vandaag een streepje voor. Er valt vandaag namelijk 5.000 euro te verdienen in het Clark Station in Hanoi. Dat geld kunnen ze verdienen als ze goed samenwerken met het thuisfront. Axels vriendin Marie, Bruno’s vrouw Vera, Elisabets man Michaël, Joeri’s vrouw Evelien, Bas’ nicht Julie én Kaats broer Lander – ligt het aan ons of lijkt die verdacht hard op een versmelting van kersverse papa Bart ‘Randy Paret’ Hollanders en ex-deelnemer Martijn? – bevinden zich in onze nationale luchthaven en zullen proberen om geld te verdienen voor de groepspot. Alleen beslissen ze zelf niet wat ze doen…

De zes kandidaten bevinden zich in een game center van waaruit ze hun geliefden besturen. Na een oefenronde waarin ze hun kapoenen doen dansen, wandelen en ballonnen stukmaken, komen ze te weten dat er slechts één bezoeker naar Vietnam zal komen. Een serieuze tegenslag, en dan vooral voor Elisabet. Bovendien zal die bezoeker een aanzienlijk voordeel meenemen, aldus Gilles.

Onze angst voor Elisabet en haar crazy eyes wordt elke aflevering een tikkeltje groter.

In level twee neemt het rode team, Bas, Elisabet en Kaat, het op tegen het blauwe team, Joeri, Bruno en Axel. De twee teams moeten om ter snelst de juiste koffers aan de hand van vlaggen inchecken. Hun vleesgeworden pionnen besturen ze nog steeds met hun klavier vanuit Vietnam. Conclusie? De vlaggenkennis van de kandidaten is niet je dat. Maar – eerlijk is eerlijk – die van ons ook niet, dus verder kaan we ook niet uitweiden over deze opdracht.

Wat ons dan weer wel opvalt is dat Elisabet zo mogelijk nóg competitiever dan voorheen wordt nu ze weet dat haar man Michaël weleens de enige zou kunnen zijn die op het vliegtuig naar Vietnam stapt. Om héél eerlijk te zijn wordt onze angst voor Elisabet en haar crazy eyes elke aflevering een tikkeltje groter. Gelukkig voor de spoedarts, wint het rode team en maken dus enkel Kaat, Bas en zij nog kans op een bezoekje van het thuisfront. Bij wijze van afscheid laat sportieve verliezer Joeri zijn vrouw nog even dansen.

In level drie moeten de drie kandidaten hun pion richting dozen manoeuvreren, vervolgens het koffertje met geld laten ophalen en nadien (hopelijk) op het vliegtuig laten opstappen. Kaat heeft een duidelijke voorsprong en stuurt haar broer richting geldkoffer met 1.000 euro alvorens hem op het vliegtuig richting Vietnam te zetten. Jammer genoeg is niet iedereen zo begaan met de groepspot. Elisabet lijkt een ware doodstrijd aan te gaan met haar klavier en stuurt haar man regelrecht op het vliegtuig af. Mogen we even accentueren dat Elisabet geschreven wordt met de ‘e’ van Egoïst? Sorry! Dat moest er even uit.

DAG 12

Vandaag staat de kandidaten een meerdelige opdracht te wachten. Joeri’s duckface en Elisabets fotogenieke snoet moeten met een tuktuk doorheen Vietnam Instagramfoto’s laten trekken door de locals bij toeristische bezienswaardigheden. Aan de hand van de keramische mozaïekmuur van Hanoi moeten Kaat en Bas hen de plekken doorgeven die ze moeten bezoeken. Maar ondertussen moeten ze ook de voorbijrijdende scooters in de gaten houden want die kunnen het bedrag dat Bruno en Axel bij elkaar proberen te sprokkelen exponentieel doen stijgen of dalen. Een hele boterham!

Bruno en Axel moeten op hun beurt, zoals het een echte Vietnamees betaamt, zoveel mogelijk voorwerpen op hun brommertje stapelen. Van Kaat en Bas krijgen ze uiteindelijk te horen dat een bloemstuk en een tv het bedrag kunnen doen verdubbelen. Een vaas kan het bedrag drie keer zo groot maken, maar een andere vaas kan het bedrag dan weer volledig tenietdoen.

Het rijexamen voor gevorderden van Bruno en Axel zorgt voor heel wat lachbuien, ongetwijfeld ook in de Vlaamse huiskamer. Jammer genoeg maken beide bestuurders vier fouten tijdens het parcours. Bruno verdient een tien voor het vastmaken van de bagage, maar jammer genoeg leveren zijn stapelkwaliteiten noch gelukskippen Vera en Marie de groepspot iets op. Dankzij de prachtige foto’s van Joeri en Elisabet komt er gelukkig wel nog 1.500 euro‘s in het laatje.

Opvallend? Voor Kaat was het verdacht makkelijk mollen. Zij kon gewoon bewust bepaalde brommers niet doorgeven. Ze zegt wel eerlijk dat een van de twee vazen bijzonder risky is om aan te duiden.
Axel en Bruno kozen op hun beurt iets te enthousiast voor de miniatuurboot. Een groot risico, want Kaat had die boot helemaal niet doorgegeven. De miniatuurboot halveert dan ook het bedrag. Goed gemold van Axel of Bruno?
Bij Elisabet en Joeri viel er dan weer helemaal niets te mollen. Bas vond de gezochte mozaïektegeltjes bijzonder vlot en gaf ze door aan de socialmediakapoenen. Naar ons gevoel werd deze opdracht feilloos uitgevoerd.

’s Avonds komt Elisabets man Michaël toe. Zij krijgen de honeymoonsuite van het hotel. Axel laat zijn kamergenoten nét iets te duidelijk merken dat hij ook liever in bed had gelegen met zijn Marie. De dag nadien hebben de kandidaten een middagje vrij. Daarna volgt een romantische lunch. De andere kandidaten krijgen die ook, maar dan met een televisiescherm waarop hun dierbare te zien is. Het is niet hetzelfde, maar het is het gebaar dat telt, zeker? Bovendien laten de makers van ‘De Mol’ het thuisfront tijdens dubbelinterviewtjes in schermvorm naast ‘hun’ kandidaat zitten, als zaten ze daar in levenden lijve. Supermeta!

En hoe zat het met dat voordeel? Dat voordeel is Michaël zelf. Hij mag ook een eliminatietest invullen. Als Elisabet hem laat inzetten op één van haar verdachte medekandidaten, kan ze die meteen uitsluiten als haar man een rood scherm krijgt. Van een voordeel gesproken!

SPOILER ALERT!

Michaël krijgt een rood scherm en schenkt zijn vrouw daarbij dus een gigantische sprong in haar speurtocht naar de Mol. Maar de echte afvaller moet nog komen… Axel en Bas krijgen groen. En dan gebeurt waar we voor vreesden. Een van onze topfavorieten moet het spel verlaten. Bruno wordt huiswaarts gestuurd. Deze keer kijken we voor ’t eerst net iets minder uit naar de volgende aflevering…

Prijzenpot: € 20.450

Lees ook: