Home Lifestyle ‘De Mol’ aflevering 3: ‘Ingrid deed in deze aflevering mee aan “Het...

‘De Mol’ aflevering 3: ‘Ingrid deed in deze aflevering mee aan “Het Bed” in plaats van “De Mol”‘

'We zijn ervan overtuigd dat er in de Vlaamse huiskamers tijdens deze bijzonder spannende aflevering héél wat meer gegild werd dan op televisie.'

de mol
© VIER

Zondagavond kregen we de derde en meteen ook een van de spannendste ‘De Mol’-afleveringen óóit – voor wie niet van reptielen en geleedpotigen houdt, althans – te zien. Gilles De Coster stelde zijn kandidaten serieus op de proef. En dat was, hoe sadistisch het ook mag klinken, een waar plezier om te naar te kijken.

DAG 4

De kandidaten ontwaken opnieuw in Ninh Bình en merken meteen een televisie op. Daarop worden enkele beelden van de geheime selectiegesprekken in de mobilhome afgespeeld, waarin wordt gezegd dat ze allemaal een konijnenfobie moeten veinzen. Gilles vertelt hen bovendien dat hij tijdens deze aflevering zelf één keer zal liegen, de kandidaten weten alleen nog niet wanneer. Met opnieuw een enorm gevulde dag voor de boeg, is een stevig ontbijt meer dan welkom. Bananenkoeken peuzelend, vertellen onze vrienden over elkaars nachtelijke gewoonten en stinkpatékes alsof ze op kamp zijn met de jeugdbeweging. Gezellig!

Kaat en Eva, Axel en Ingrid, Elisabet en Martijn. Die drie duo’s zullen vannacht een bungalow delen. Maar of ze op een bed, op een matje of op de grond zullen slapen, hangt af van hoe snel ze met een roeibootje een route van vier kilometer kunnen afleggen. Per duo valt er 1000 euro te verdienen. Elk duo mag twee keer een volleerde Vietnamese roeister inschakelen, maar dat kost hen wel telkens 250 euro.

De beblaarde Axel moet nog een heel eind zelf roeien. Gelukkig wordt hij begeleid door de bemoedigende – ahum – woorden van Ingrid.

Een opdracht waarin roeien het enige doel is, is uiteraard niet ‘De Mol’-waardig. De kandidaten kunnen onderweg nog pindanoten pellen om tot € 3000 bij te verdienen én ze moeten alle drie een sleutel kiezen. Aan een van de drie bungalowsleutels hangt het woord ‘zoogdier’, aan het andere ‘geleedpotige’ en wie de derde sleutel kiest, krijgt een reptiel als slaapmaatje. Kaat en Eva mogen eerst kiezen en grijpen verrassend genoeg naar de geleedpotige. Axel en Ingrid gaan voor het zoogdier. Martijn en zijn slaappartner Elisabet moeten het met het reptiel stellen, tot gigantisch grote ergernis van die laatste. Elisabet, calm down… We zouden bijna bang worden.

Uiteindelijk komen niet-pellers Martijn en Elisabet als eersten aan. Aangezien de roeiminuten van hun Vietnamese roeister zijn opgebruikt én Ingrid om een onbekende reden de peddels niet aanraakt, moet de beblaarde Axel nog een heel eind zelf roeien. Gelukkig wordt hij begeleid door de bemoedigende – ahum – woorden van Ingrid. Eva en Kaat hebben hun roeister wél nog en varen voor Axel en ‘Kom jong, we zijn er bijna’-Ingrid over de finish.

De drie krachtpatsers van de bende moeten ondertussen binnen het uur een sleutel van onder een 500 kilogram zware steen weten te krijgen. Lukt het hen, dan hebben ze een slaapplaats én dan spekken ze de groepskas met 1000 euro. Ploegbaas Joeri neemt de leiding en weet Bas al snel van zijn irrationele idee te brengen dat de ballonnen vast kunnen helpen.

Ingrid zit onophoudelijk te zeuren over welk moorddadig zoogdier er mogelijks in haar bungalow zal kruipen…

Wat later oppert Bas wijselijk een hefboom te maken door balken aan elkaar te sjorren. Wanneer Mister Timh de krachtpatsers pintjes komt brengen die ze zelf moeten openen, met hefboomeffect, komt zijn tip dus te laat. Bruno rolt de knikkers onder de steen en Joeri rolt de steen zodat ze de sleutel kunnen bemachtigen. Tijd om te vieren hebben ze niet, want meteen erna is het tijd voor een lesje Vietnamese krijgskunst. De Vovinamles van Mister Xuân werkt voornamelijk op de lachspieren van de mannen, en bijgevolg op die van ons. Benieuwd wat ze er morgen van zullen bakken… Na een heerlijk avondmaal, begeleid door enkele wijze spreuken van Mister Timh, kruipen de mannen onder de wol. De andere kandidaten zullen iets minder goed slapen…

Alle drie de duo’s krijgen de keuze: de nacht doorbrengen met een klein, of met een groot dier. Allemaal kiezen ze voor het grote dier, omdat ze dan de liegfragmenten na een uur te zien krijgen. Ingrid zit onophoudelijk te zeuren over welk moorddadig zoogdier er mogelijks in haar bungalow zal kruipen… ‘Alles behalve een varken’, besluit ze. En daar komt bij het doven van de kaars plots binnengewandeld… Een varken, dat treft! Martijn en Elisabet zitten met een slang opgescheept. Eva en Kaat zijn de grootste pechvogels. Bij hen komt er namelijk een gigantische tarantula binnengetrippeld.

We zijn ervan overtuigd dat er in de Vlaamse huiskamers zondagavond héél wat meer gegild en gesprongen werd dan op televisie. De kandidaten zelf zagen hun nieuwe vriend namelijk helemaal niet in hun pikdonkere bungalow. Nadat ze een uur met het dier hadden weten vol te houden, krijgen ze op televisie zichzelf en hun acht resterende medekandidaten te zien. Alle negen moesten ze liegen dat ze bang zijn voor konijnen. Het is uiteraard een groot geschenk om te zien wie er ‘t best kan liegen.

Kaat raakte de tarantula onwetend meer dan eens bijna aan, maar de slang en het zwijn hielden zich verdacht koest. Het varken dommelt zelfs in, waardoor Ingrid plots niet meer bang lijkt te zijn. Haar volgende excuus om niet op de grond te hoeven slapen? Haar snurkende compagnon. Ingrid maakt Axel wakker en ze verhuizen naar de slaapzaal. Ook Kaat en Eva willen uit de bungalow na de beelden. Begrijpelijk, want hun achtpotige vriend kon maar met moeite stil blijven zitten. De vier opgevers zorgen ervoor dat er geen 1200 euro bij de groepspot komt

Opvallend? Eva kiest zonder verpinken de geleedpotige. Wie even nadenkt weet dat dat enkel een gigantische spin kan zijn. Bovendien zet ze meteen de roeister in, zonder eerst zelf even te proberen.
Martijn bakt echt wel héél erg weinig van het roeien… Maar Ingrid probeert het niet eens. Zij beschouwt Axel plots als haar persoonlijke roeier.
Ingrid doet héél erg overdreven over de slaapplek en wilde té graag uit de bungalow. Toen ze doorhad dat haar angst voor het zwijn geen indruk maakte, stak ze het op Axels geronk.
Bas en zijn nutteloze ballonnen.
Elisabet, Joeri en Bruno waren ons inziens de betere leugenaars.

DAG 5

Elisabet en Martijn zijn de enigen die de nacht in de bungalow in Tam Coc overleefden. Het duo brengt als enige 500 van de in theorie 6000 te verdienen euro’s in de pot. Triest. Gelukkig hoeven zij vandaag niet al te veel fysieke inspanningen te leveren. Bruno, Joeri en Bas daarentegen… Zij moeten na een potje ochtendgymnastiek een bal op een sokkel bewaken. Vijf keer zullen enkele Vovinamleerlingen er een minuut lang alles aan doen om de bal van de sokkel te schoppen. De rest van de groep bepaalt hoeveel geld er in het laatje komt. De eerste ronde is goed voor 200 euro. Voor de volgende rondes kunnen de omstaanders telkens beslissen of ze het bedrag verdubbelen of het geld innen.

De adder? Bij elke ronde worden de leerlingen sterker. De eerste ronde lijkt een eitje en ook de tweede ronde lukt goed. De kandidaten aan de zijlijn verdubbelen het bedrag twee keer na elkaar. Tijdens ronde drie krijgt Bruno het lastig, dus bij ronde vier en vijf spelen ze opnieuw voor 200 euro. Beide rondes lukken nipt. Deze geslaagde opdracht brengt maar liefst 1200 euro in de pot.

Opvallend? Axel beweerde dat de prille Vovinammers ‘zo stevig op hun benen’ stonden tijdens de tweede ronde, maar daar was niemand het mee eens. Bovendien zegt hij na ronde vier: ‘Tik maar dubbel, dan hebben ze het gevoel dat we in hen geloven.’ Maar als ze dat deden, was de kans groot dat ze 400 euro lieten liggen…

SPOILER ALERT!

Wie vanavond het snelste de vragenlijst over de Mol invulde, zou daar ‘volgende keer’ zijn voordeel mee doen, aldus Gilles. De presentator voert Eva’s naam als eerste in en… die krijgt meteen rood. Maar wie er zijn hoofd een béétje bijhield, merkte op dat Gilles tijdens deze aflevering nog niet had gelogen. Eva is dus niet de afvaller, maar de snelste invuller.

Eva kan daarenboven bepalen óf er iemand afvalt vandaag. De verfbom zit deze keer niet in de auto waarin Eva zit – zoals drie jaar geleden – maar bij de acht andere kandidaten. Als ze die met Eva’s hulp weten te ontmantelen, valt er niemand af. Maar die uitkomst kennen we volgende week pas… Een cliffhanger van formaat.

Tot volgende week, liefste mollenjagers!

Prijzenpot: € 6150

Lees ook: