Home Lifestyle ‘De Mol’: een scherpe blik op de zevende aflevering

‘De Mol’: een scherpe blik op de zevende aflevering

'Terwijl heel Vlaanderen zit te roepen dat ze verdorie die rotkaarsen moeten uitblazen, blijven Lloyd en Pascale lustig discussiëren.'

Zondag, Moldag. Vandaag komen we te weten welke drie kandidaten volgende week dé finale van ‘De Mol 2018’ spelen. Dan weten we eindelijk wie de Mol is en wiens adem het heetst in de nek van de saboteur te voelen was. Die winnaar zal met de groepspot op zak weer naar huis keren.

DAG 17

We krijgen vanuit onze zetel een mooi uitzicht over de Golf van Mexico. De kandidaten komen de Playa de Chachalacas opgeslenterd met een donkerbruin vermoeden dat hen een actieve proef voorgeschoteld zal worden. En hun vrees wordt werkelijkheid. Vandaag zal de allereerste moltriatlon plaatsvinden, vertelt Gilles trots. De vier overblijvers zullen zich een weg naar de finish moeten kajakken, fietsen en lopen. Bereiken ze binnen de drie uur de eindmeet? Dan komt er 500 euro in de groepspot. Een mager bedrag dat uiteraard flink aangedikt kan worden door de opdrachten die ze onderweg tegenkomen.

Pieter en Pascale zwieren zich in de kajaks naar de eerste opdracht. Na 500 meter kajakken, bereiken ze de opdracht. Kunnen ze een van de twintig ringen over de drijvende kegel gooien, dan komt er nog maar eens 1.500 euro bij de groepspot. Twintig ringen en enkele stappen richting de complete vervuiling van de oceaan verder, moeten onze kajakkers afdruipen naar het strand. Mét een kapseizende Pascale, zonder winst. Lloyd en Baha blijken gelukkig beter in kruiswoordpuzzelen dan Pascale en Pieter in mikken. Met de hulp van de kajakkers weten ze de twee lettersloten te openen.

Gouden duo Baha en Lloyd staat nu een fietstochtje van 12 km op het strand te wachten. Eén addertje: Baha en Lloyd worden niet verwend met een zadel. Spinning 2.0! Een mens z’n quadriceps zou het voor minder begeven. Nietwaar, Baha?

Dat die quad Pieter en Baha op het eerste gezicht nóg minder snel aan de finish zal brengen dan hun eigen beentjes, kan de pret niet bederven.

Ondertussen zoeken Pascale en Pieter naar een speld in een hooi… euh, een sleuteltje in een zandberg. Pieter vindt na een tijdje zoeken de sleutel, maar ze beslissen de golfopdracht niet uit te voeren. Gelukkig kiezen Baha en Lloyd niet voor een comfortabel zadel, maar voor de kokosnootopdracht die 1.500 euro kan opleveren. Twee kokosnoten en bijna vier afgehakte vingers later, bracht het gouden duo hun opdracht tot een goed einde.

De groep is herenigd en min of meer klaar om op een uur tijd zeven kilometer door de duinen te lopen. Wie als derde over de meet loopt, bepaalt de finishtijd. Baha en Pieter slenteren vrijwel meteen aan de staart. Gelukkig krijgen ze in de helft van hun dodentocht een quad toegestopt. Dat die quad hen op het eerste gezicht nóg minder snel aan de finish zal brengen dan hun eigen beentjes, kan de pret niet bederven. Pieter lacht zich een kriek: ‘We moeten hier toch spectaculairder mee kunnen rijden dan dit?’ Uiteindelijk krijgen ze het ding dan toch aan de praat en beslissen ze om de laatste halve kilometer Lloyd wat moed in te roepen.

Lloyd loopt de volle zeven kilometer moederziel alleen voorop, maar begint dan plots te slenteren wanneer de eindmeet in zicht is. Oké, we moeten toegeven dat we het zelf zeker niet beter hadden gekund, dus we nemen die opmerking terug. Het is hartverwarmend om te zien hoe onze vier uitgeputte vrienden elkaar steunen na hun vermoeiende moltriatlon. En hun bloed zweet en tranen, hebben zeker en vast iets opgebracht. Op 2 uur en 52 minuten wisten ze de triatlon af te leggen. Een ‘heroïsche prestatie’ zoals Gilles het zo mooi benoemt. Dat schreeuwt om een plons! Gilles kijkt als een fiere vader toe hoe zijn kinderen in de zee plonzen.

Opvallend? Pascale die meent dat ze kapseizen nog het leukste van de opdracht vond. Omdat je zo een beetje hebt kunnen mollen, Passcale?
Pascale noemt een peddel een ‘pekkel’. Vreemde verspreking.
Baha wil wel héél erg vaak stoppen tijdens de fietstocht. Koos hij expres de fiets omdat hij wist dat hij daarbij het best kon faken dat hij moe was?
Lloyd begint om onduidelijke redenen zijn fiets te repareren. De ketting lag er niet eens af…

DAG 18

Ons viertal gaat ontspannen in een luxehotel in Veracruz. Dat hebben ze wel verdiend… Maar voor een van hen komt er in plaats van een ontspannende massage, plots een zware last op de schouders. Gilles staat Pascale op te wachten in haar kamer. Hij vertelt haar dat ze haar drie medekandidaten in verborgencamerasituaties zal te zien krijgen. Kan ze correct inschatten hoe haar vrienden gaan reageren in lastige situaties, dan komt er 1000 euro per situatie in de pot.

Lloyd borrelde onvrijwillig mee met de Mexicaanse saunagangers, Baha verliet het zwembad geveinsd bedeesd en Pieter bleek dan toch geen stiekeme vrouwenzot.

Pascale bleek Lloyd en Baha te assertief ingeschat te hebben. En priester Pieter… Daarvan had ze niet verwacht dat hij zijn nummer bij de minste vrouwelijke aandacht in ‘t rond zou beginnen strooien. Moest Pascale de Mol zijn, dan kon ze bij deze opdracht wel héél makkelijk mollen.

Maar daar komt Gilles weer met zijn addertje. De opdracht werd niet helemaal eerlijk uitgelegd tegen Pascale. De medekandidaten waren op de hoogte van Pascales opdracht. Hun taak was om het tegengestelde te doen van wat ze dachten dat Pascale van hen zou verwachten. Lloyd borrelde onvrijwillig mee met de Mexicaanse saunagangers, Baha verliet het zwembad geveinsd bedeesd en Pieter bleek dan toch geen stiekeme vrouwenzot. Ka-ching! 3.000 euro erbij in de groepspot!

Nu de groepspot weer wat vetter werd, vindt Gilles het hoog tijd om de kandidaten nog eens voor zichzelf te laten kiezen. De uiteindelijke winnaar van drie opdrachtjes krijgt dé ultieme tip over de Mol te zien. Die tip heeft de Mol zelf achtergelaten op de molboekjes.

Baha en Lloyd moeten zoveel mogelijk symbolen memoriseren en opnoemen. De klok begint te tellen bij 2000 euro en zakt naarmate Baha en Lloyd hun tijd nemen voor de opdracht. Lloyd is de gelukkige winnaar. Dezelfde regels gelden voor Pieter en Pascale, maar dan tijdens een potje Jenga. Pieter verliest, maar kiepert daardoor wel 1.600 in groepspot.

Pascale en Lloyd strijden nu tegen elkaar voor dé ultieme tip over de Mol. De klok begint te tikken bij de groepspot: 28.165 euro. Vanaf de kaarsen uit zijn, stopt de groepspot met leeglopen. Maar wie als laatste zijn kaars uitblaast, krijgt de ultieme tip te zien. Terwijl heel Vlaanderen zit te roepen dat ze verdorie die rotkaarsen moeten uitblazen, blijven Lloyd en Pascale lustig discussiëren. Na een discussie die bijna 4.000 euro kostte, zijn Pascale en Lloyd eruit. Pascale gaat voor de tip, maar ze vertelt Lloyd alles. Die conclusie kostte de groepspot uiteindelijk 3.600 euro.

Pascale krijgt toegang tot een kamer waar ze de molboekjes uitstalt tegen de muur. Wanneer er een blacklight aanspringt, kan ze een telefoonnummer lezen. Ze belt het telefoonnummer en hoort de Mol een melodietje fluiten… een bevestiging van wat ze vermoedde, aldus Pascale.

Op weg naar huis overschaduwt een lastige stilte – veruit de ergste die we dit seizoen al mochten bijwonen – de anders zo leuke groepssfeer. Vooral Pieter neemt het Pascale en Lloyd kwalijk dat ze wel ‘zo’n 4000 euro uit de groepspot’ hebben gehaald, maar niet willen vertellen wat hun opdracht was. ‘Sorry dat ik dat gewonnen heb, hè’, zegt Pascale nog. Excuses niet aanvaard, vrezen we, Pascalleke!

SPOILER ALERT !

En dan gebeurt plots het ondenkbare. Gilles typt Pascales naam als eerste in en we krijgen… een rood scherm te zien. Niet alleen wij, maar ook Pascale schrikt zich zienderogen een hoedje. Ook de andere kandidaten zitten de Mol duidelijk op de hielen. Wij kunnen al niet wachten op de ontknoping van volgende week.


Prijzenpot: € 24.565

Tot volgende week, liefste mollenvangers!