Home celebs De meest gegoogelde bekende Belgen van 2017 zijn bijna allemaal vrouwen

De meest gegoogelde bekende Belgen van 2017 zijn bijna allemaal vrouwen

Bill Barberis moet alleen zijn mannetje staan tussen het vrouwelijk geweld in de top 10.

Het was van vrouwen boven dit jaar op Google Search. Naar goede gewoonte werden de populairste zoektermen van het voorbije jaar vrijgegeven en in België waren we blijkbaar vooral benieuwd naar de sympathieke schrijfster Dalilla Hermans.

De bekendste, onbekende Belgen

Het jaaroverzicht van Google Search vertoont geen al te grote verrassingen, maar een bijna volledig vrouwelijke lijst in de categorie van de bekende Belgen is toch opvallend. De oorzaak moeten we onder meer bij de ‘Slimste Mens ter Wereld’ gaan zoeken: de helft van de top tien nam dit jaar deel aan de populaire quiz, waaronder lijsttrekker Dalilla Hermans.

De andere vrouwen zijn Sandra Bekkari, die een verbaal robbertje vocht met Jeroen Meus; Blanche, die voor ons land deelnam aan het Eurovisiesongfestival; Isabelle A, die een gesmaakte comeback maakte in ‘Liefde voor muziek’; Romanie Schotte, de ex-Miss België die allang spijt heeft van haar lachend kakje en Anne-Laure Decadt, de jonge vrouw die overleed bij de terreuraanslag in New York. Bill Barberis, eveneens deelnemer aan ‘De Slimste Mens’ én deserteur van het ‘Thuis’-front, is de enige man die een plekje in de top tien weet te veroveren.

1. Dalilla Hermans
2. Magali Rodriguez Garcia
3. Heidi Van Tielen
4. Blanche
5. Bill Barberis
6. Anne-Laure Decadt
7. Sandra Bekkari
8. Isabelle A
9. Goedele Wachters
10. Romanie Schotte

Opvallend is bovendien het voorkomen van Isabelle A in nog een andere lijst. In de top 10 van vaakst gezochte muzikanten is de zangeres op de vijfde plaats de enige Vlaamse artiest, naast groepen zoals Metallica en Linkin Park en vóór ieders lieveling Ed Sheeran.

‘Temptation Island’, Trump en Tinder

Google maakte ook een lijst van de vaakst getypte ‘Hoe werkt…’- en ‘Wat is…’-vragen. Blijkbaar vragen velen zich nog af wat de bedoeling is van datingapp Tinder en blijven Netflix en WhatsApp eveneens een raadsel. Daarnaast wou de Belg vooral weten wat zijn auto waard is, wat zijn ip-adres is en wat in godsnaam die ‘doezoe’ is waarover Lil Kleine zingt – het is een ander woord voor duizend euro, zegt Google.

Donald Trump is uiteraard de vaakst gegoogelde buitenlandse celebrity. Het Eurovisiesongfestival, ‘Temptation Island’, ‘Orange Is The New Black’ en ‘Stranger Things’ waren de trending televisieprogramma’s. Wie zich afvraagt waar ‘Thuis’ zit in het overzicht: dat programma kreeg een eigen lijst, met de vaakst gezochte personages. Vreemd genoeg komen daar geen nieuwe personages in voor maar is de lijst gevuld met ouwe getrouwe ‘Thuis’-mensen, zoals Marianne en Rosa. Nummer één is uiteraard voor Franky Bomans, met zijn geslachtsoperatie veruit het meest besproken personage van de reeks.

1. Franky Bomans
2. Rosa Verbeeck
3. Ann De Decker
4. Simonne Backx
5. Marianne Bastiaens
6. Luc Bomans
7. Waldek Kozinsky
8. Femke De Grote
9. Nancy De Grote
10. Eddy Van Notegem

Meer jaaroverzichten: