Home Lifestyle De Grote Schijn tovert het Antwerpse Rivierenhof voor de derde keer om...

De Grote Schijn tovert het Antwerpse Rivierenhof voor de derde keer om tot een magische plek

Vorig jaar waren de tickets in een mum van tijd uitverkocht.

de grote schijn
© YouTube @De Grote Schijn

Wie nog steeds een beetje sip is omdat heel wat activiteiten, reizen en festivals in het water vielen door de coronacrisis kan misschien al uitkijken naar de herfstvakantie. Dan vindt immers de derde editie van De Grote Schijn plaats waarbij het Antwerpse Rivierenhof wordt omgetoverd tot een magische plek met duizenden lichtjes, hemelse klanken en verleidelijke geuren.

De meesten onder ons moeten nog aan hun zomervakantie beginnen of zijn momenteel volop hun reisje naar het buitenland of staycation in het binnenland aan het plannen. Toch is het leuk om al even verder in de toekomst te kijken om te zien wat we dan allemaal kunnen beleven. We hebben alvast een event dat je zeker in je agenda mag schrijven: De Grote Schijn. Deze derde editie gaat door in de herfstvakantie en vindt opnieuw plaats in het Rivierenhof in Antwerpen.

Kippenvel en hoge verwachtingen

Het provinciaal domein wordt omgetoverd tot een magische plek waar je tijdens een twee kilometer lange avondwandeling kan genieten van een totaalspektakel van geuren, geluiden, technologie en natuur. Wie vorige edities bijwoonde weet dat je je tijdens de route vergaapt aan duizenden lichtjes, betoverende nummers, verleidelijke geuren en natuurlijk de wondermooie natuur. Speciaal voor deze derde editie ontwikkelde de organisatie een volledig nieuwe wandelroute én show. ‘We haalden onze inspiratie uit “natuurfenomenen”, in de breedste zin van het woord en naar vrije interpretatie’, aldus bezieler Christophe Van Hostauijen.

Elke editie heeft ook twee bekende gezichten als ambassadeurs en dit jaar gaat die eer naar presentatrice Siska Schoeters en artiest Stef Kamil Carlens. Die laatste is bassist bij dEUS, richtte Zita Swoon op en deed mee met ‘Liefde Voor Muziek’, en zal de soundtrack componeren. ‘Het wordt een betoverend nummer, zéker in combinatie met de filmische beelden en projecties die je te zien zal krijgen tijdens de wandeling. Krachtige, orkestrale klanken worden afgewisseld met zachtere melodieën. Kippenvel gegarandeerd‘, aldus Stef.

Ook Siska is alvast laaiend enthousiast. ‘Ik woonde vroeger op een boogscheut van het Rivierenhof’, vertelt Siska. ‘Ik herinner me vaag dat ik als kind op zoek ging naar “het toverhuisje”, diep in het park. Er woonde een heks die verhaaltjes voorlas voor mij en mijn klasgenootjes. Toen ik iets ouder was, ging ik er vaak frisbeeën met vriendinnen. Dus er is zeker en vast een link, dat vind ik zo tof. Ik kijk er al naar uit om tijdens De Grote Schijn met mijn kinderen rond te wandelen en betoverd te worden. De verwachtingen zijn hooggespannen!’ Net als die van ons!

Fluisterwandelingen

Wil je even ontsnappen aan de realiteit en wegdromen in deze wondere wereld? De Grote Schijn gaat door van 30 oktober tot en met 15 november. Elke avond kan je vanaf 17u45 tot en met 21u45 aan de wandelroute beginnen. Hou je het liever een beetje rustig, dan kan je ook meestappen tijdens de speciaal ingelaste fluisterwandelingen. Die laten je in alle rust en stilte van het spektakel genieten en starten elke avond om 21u30 en 21u45.

Vorig jaar vlogen de tickets in een mum van tijd de deur uit, dus wacht zeker niet te lang met je kaartjes te bestellen. Een standaardticket kost 16 euro en kan je online via hun website of in Fnac kopen. Benieuwd wat je mag verwachten? Kijk dan zeker naar onderstaande samenvatting van de vorige editie.

Nog meer toffe uitjes:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.