Home Lifestyle Binnenkort kan je in onze Ardennen in een CO2-neutraal vakantiedorp verblijven

Binnenkort kan je in onze Ardennen in een CO2-neutraal vakantiedorp verblijven

Er zullen 150 (!) kleine passiefwoningen over het bos verspreid worden.

© Unsplash

De meest duurzame vakantie? Dat is een (backpack)vakantie in eigen land. En binnenkort kunnen we die ecologische staycation naar een hoger niveau tillen, want onze Ardennen krijgen er een gloednieuw vakantiedorp bij: het allereerste CO2-neutrale vakantiepark van ons land.

En eigenlijk klinkt zo’n duurzaam vakantieoord zo slecht nog niet. Het eerste Belgische CO2-neutrale vakantiedorp zal in het domein van Mambaye in Spa uit de grond gestampt worden door het bedrijf IDM. Het uittekenen van de site laten ze over aan de experten van het populaire architectenbureau A2M dat kantoren heeft in Brussel, Lissabon én New York. In totaal zullen zij zo’n 15O kleine, maar übermoderne passiefwoningen creëren waarin vier tot twaalf mensen kunnen verblijven.

Fietsen of wandelen

De allergrootste troef die ze willen uitspelen? Het vakantiedorp zal uitkijken op de twee kastelen van Spa en zal in een rustig natuurgebied liggen, op amper 15 minuten wandelen van het historisch centrum van de stad. Het project mikt vooral op Belgische, Nederlandse, Duitse en Franse toeristen en wil de bezoekers aansporen om tijdens hun verblijf zo duurzaam mogelijk te zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dat betekent: met de fiets, step of te voet reizen, inkopen doen bij de lokale handelaars en zo weinig mogelijk afval achterlaten bij vertrek. Vanaf wanneer je een overnachting in de huisjes kan boeken en hoeveel zo’n overnachting precies zal kosten, is nog onduidelijk. Eén ding is wel al zeker: wij zetten het vakantiedorp nu al op onze bucketlist!

Lees ook: