Home Lifestyle Davy uit ‘Blind Getrouwd’ bekent: ‘Ik was van plan om ja te...

Davy uit ‘Blind Getrouwd’ bekent: ‘Ik was van plan om ja te zeggen tegen Hanne’

Hij was zelfs al een positieve speech beginnen schrijven, vertelt hij in Dag Allemaal.

Ze waren zeker geen perfecte match, maar toch hoopten heel wat ‘Blind Getrouwd’-kijkers dat Hanne en Davy hun huwelijk nog een kans zouden geven. Het feit dat de twee nee zeiden, wordt extra pijnlijk wanneer je hoort dat er een reële kans op een mooier einde was. Davy wou eigenlijk ja zeggen, vertelt hij in Dag Allemaal.


Zondag zagen we hoe Hanne en Davy besloten als vrienden verder te gaan. ‘Communicatie was ons struikelblok’, klonk het. Nu blijkt dat het echt een dubbeltje op zijn kant was voor de twee. Davy wou enkele dagen voor het beslissingsmoment nog ja zeggen. Dat vertelt hij in een dubbelinterview met Hanne in Dag Allemaal. ‘Twee, drie dagen voor het beslissingsmoment was ik nog van plan om ja te zeggen en was ik een mooie tekst aan het schrijven’, bekent hij. ‘Had ik een signaal gekregen dat Hanne ook verder wilde, dan was ik zeker bij dat idee gebleven.’ Wim Slabbinck was nog langsgekomen om hem te zeggen dat hij zijn hart moest volgen. Maar ja zeggen om een nee terug te krijgen, dat wou Davy niet riskeren.

Twijfels

Hanne weet nog niet zo lang dat Davy van plan was ja te zeggen. Als ze het toen had geweten, waren ze nu misschien nog getrouwd, zegt ze. ‘De laatste week zat ik óók met twijfels‘, zegt ze. ‘Zou ik het erop wagen? Ik was zo onzeker. Ik kon me niet voorstellen dat Dave zou overwegen om ja te zeggen. We hebben dat ook nooit goed besproken.’ De twee wisten dus niet van elkaar wat ze gingen zeggen.

© VTM

Bij Hanne heeft nog een andere factor meegespeeld in haar beslissing. Haar vader was destijds erg ziek. Ze wilde voor hem zorgen en wist dat ze daardoor Davy niet de tijd en aandacht zou kunnen geven die hij verdiende. Een maand geleden is Hannes vader overleden. Dave begrijpt dat dit meespeelde in haar beslissing. ‘Het siert jou wel dat je mij niet aan het lijntje hebt gehouden’, zegt hij in het interview.

Hoewel het mooier had kunnen aflopen, ziet Davy de positieve kant van hun einde. ‘Vooraf onze antwoorden op elkaar afstemmen, dat zou geforceerd kunnen overkomen. Nu hebben we oprecht geantwoord, op basis van onze ervaringen en van die zes weken. Dat is óók iets waard.’ Maar het blijft jammer, toch?

Lees ook: