Home Lifestyle Body 5 redenen om de dag gezond te beginnen met een glas selderijsap

5 redenen om de dag gezond te beginnen met een glas selderijsap

Wij hopen straks alvast een juicer onder de kerstboom te vinden! 🌿

© Unsplash

Tot voor kort was het al boerenkool (beter bekend als kale) wat de klok sloeg, maar intussen is er een nieuwe wondergroente opgestaan: de selder. Wij geven je 5 redenen om je dag te starten met een glas celery juice, oftewel selderijsap.

1

Het werkt helend voor je maag-darmstelsel

Selder bevat voedingsstoffen die vrijkomen wanneer de groente tot sap wordt geperst. Deze stoffen bevorderen de werking van het maag-darmstelsel door op te treden als een natuurlijk laxeermiddel. Het zenuwstelsel, dat beschadigd is door een ongezonde levensstijl of voedingsgewoonten, zal op die manier ontspannen. Verder heeft selder een verzachtend en verkoelend effect op het maag-darmstelsel.

.

2

Het bevat weinig suiker

Selderij bevat erg weinig suiker, wat het een gezond alternatief maakt voor fruitsappen waar vaak mee wordt ontbeten. Wel moet je opletten dat je het puur drinkt. Indien er fruit aan wordt toegevoegd – door jezelf, de sapjesbar of de supermarkt – wordt het al snel een suiker- én caloriebom.

.

4

Het werkt ontgiftend

De combinatie van natrium en kalium maakt van selderij een natuurlijk diureticum, oftewel: een middel dat de afgifte van water door de nieren bevordert. Het gevolg hiervan is een verhoogde urineproductie. Door te plassen ontdoen we ons lichaam van afval- en overtollige stoffen. Selderij bevordert dit proces waardoor het wordt gezien als een ontgiftende groente.

.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.