Home Lifestyle Dit is de cast van ‘Daens’, de volgende spektakelmusical van Studio 100

Dit is de cast van ‘Daens’, de volgende spektakelmusical van Studio 100

Er zijn inmiddels al 40.000 tickets verkocht voor de musical.

Daens
© Studio 100

Vanaf 22 februari 2020 zal het succesvolle ’40-45′ af en toe plaats moeten ruimen voor ‘Daens’, de tweede spektakelmusical van Studio 100. In de hoofdcast zien we veel bekende gezichten.

Studio 100 zal de musical ‘Daens’, die in 2008 gebracht werd, herwerken tot een totaalspektakel met rijdende decors en tribunes. De musical zal te zien zijn in het Pop-Up Theater in Puurs, waar ook ’40-45′ nog tot mei 2020 gespeeld wordt. Vandaag werd de volledige hoofdcast voor ‘Daens’ bekendgemaakt.

Veel bekende gezichten

Jelle Cleymans krijgt geen rust van Studio 100-baas Gert Verhulst. De acteur, die momenteel een van de hoofdrollen in ’40-45′ vertolkt, zal in ‘Daens’ gestalte geven aan de socialistisch voorman Jan De Meeter. Free Souffriau zal Nette spelen, de jonge vrouw op wie De Meeter verliefd wordt. De twee speelden dezelfde personages elf jaar geleden ook al.

De titelrol is deze keer voor Peter Van de Velde, die in ’40-45′ de vader van Cleymans’ personage speelt. Jo De Meyere zal eveneens afwisselen tussen ’40-45′ en ‘Daens’. In die laatste neemt hij opnieuw de rol van bisschop Stillemans op zich. Verder zullen ook Jan Schepens, Peter Thyssen en Manou Kersting te zien zijn in de nieuwe versie van de musical.

Daens 2.0

Net als de musical die Studio 100 in 2008 op poten zette, is deze nieuwe versie gebaseerd op de film van Stijn Coninckx uit 1992. De film is dan weer gebaseerd op de historische roman ‘Pieter Daens’ van Louis Paul Boon. Daarin wordt het verhaal verteld van priester Adolf Daens die de strijd aangaat met het immense onrecht van de late 19e eeuw.

Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie ‘Daens 2.0′ te maken. Een groot deel van de cast, de regie en de muziek zullen dezelfde zijn als in de eerste versie, maar de musical wordt letterlijk spectaculairder gemaakt door de technieken te gebruiken die in ’40-45’ een succes bleken. Inmiddels zijn er al 40.000 tickets voor ‘Daens’ verkocht. Het valt af te wachten of deze productie het record van 600.000 tickets – and counting – van ’40-45′ zal evenaren.

Boudewijn

Een tijdje geleden kondigde Studio 100 aan dat het nog een spektakelmusical op de planning heeft staan voor het Pop-Up Theater in Puurs. In de musical ‘Boudewijn’ zal het levensverhaal van de vroegere koning van België verteld worden. Het is nog niet duidelijk wanneer die voorstellingen zouden starten. Het zogenaamde Pop-Up Theater blijft al minstens tot 2023 staan.

Meer musicalnieuws: