Home Lifestyle AHA: dit getalenteerde BV-duo won ‘2 Sterren Restaurant’

AHA: dit getalenteerde BV-duo won ‘2 Sterren Restaurant’

Welk duo mocht van jou winnen?

© VTM

Gisteravond konden we op VTM genieten van de finale van ‘2 Sterren Restaurant’. Die werd gespeeld door Andy & Marie en Kürt & Roel.

Bijna vier weken geleden startten vier BV-duo’s aan een voor hen onbekend avontuur. Roel Vanderstukken & Kürt Rogiers, Marie Verhulst & Andy Peelman, Bieke Ilegems & Erik Goossens en Jacques Vermeire & Herman Verbruggen openden een restaurant. Vorige week raakte bekend dat Andy & Marie en Kürt & Roel de verdiende finalisten werden. En gisteren was het dan eindelijk tijd voor die langverwachte finale…

And the winner is…

Roel Vanderstukken en Kürt Rogiers zijn de verdiende winnaars van ‘2 Sterren Restaurant 2018’. Hun restaurant Stove in Leuven werd gisteravond door Sergio Herman en recensenten Luc Hoornaert en Willem Asaert uitgeroepen tot het beste restaurant.

Chef Roel kreeg niets dan complimenten van de juryleden. Sergio Herman zei in Roel een echte chef met een passie voor food te zien. En ook Kürts kwaliteiten in de zaal ontgingen de jury niet. ‘Kürt is een geboren gastheer’, aldus Sergio. Het besluit van de jury was dan ook unaniem. Kürt en Roel moesten en zouden de allereerste winnaars van ‘2 Sterren Restaurant’ worden.

‘We gaan dit enorm missen’

Roel en Kürt blikken met een warm gevoel terug op hun culinair avontuur. ‘Dit is toch iets speciaals’, klonk het bij Roel. ‘Het heeft Kürt en mij dichter naar mekaar toe gebracht. Ik blijf er ook van overtuigd dat een restaurant runnen iets is wat ik erg graag zou doen. We gaan dit enorm missen, maar zullen er nog lang van nagenieten.’

Lees ook: