Home Lifestyle Food SMULLEN: Burger King lanceert vandaag zijn vegetarische Rebel Whopper in ons land

SMULLEN: Burger King lanceert vandaag zijn vegetarische Rebel Whopper in ons land

© Getty

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is nu ein-de-lijk zover: hamburgerketen Burger King lanceert vandaag zijn veelbesproken Rebel Whopper in België. Wat de vegetarische hamburger onderscheidt van andere veggie snacks uit fastfoodketens? Hij werd op smaak gebracht door de Nederlandse Vegetarische Slager.

De hamburger zou bijna dezelfde smaak hebben als de klassieke Whopper die Burger King verkoopt. Hij bestaat alleen niet uit vlees, maar wel uit soja, tarwe, olie en kruiden. De plantaardige burger wordt tussen het broodje vergezeld door verse tomaten, salade, knapperige augurken, uitjes en mayonaise.

Flair-burger

De burger werd ontworpen door de Vegetarische Slager, een fabrikant die vleesvervangende producten op de markt brengt en in handen is van Unilever. De producten van de Vegetarische Slager liggen in meer dan 4.000 winkels in zeventien (!) verschillende landen in de schappen. De Rebel Whopper zal enkel in Europa verkocht worden, omdat de Amerikaanse versie in ons land niet te koop mag worden aangeboden. Hij zou volgens het persbureau AP namelijk genetisch gemodificeerde ingrediënten bevatten.

De Rebel Whopper is vanaf vandaag te koop in België, Nederland, Spanje, Duitsland, Italië, Portugal en Polen. Ben je zelf fan van vegetarische hamburgers, maar zegt die van Burger King je eigenlijk maar niets? Dan kan je bij Ellis Gourmet Burger van ons smakelijk Flairmenu proeven. Wedden dat je het verschil tussen een gewone hamburger en de vegan Beyond Burger niet merkt?

Lees ook: