Home Lifestyle BUCKETLIST: 5 reizen die je voor je dertigste met je beste vriendin...

BUCKETLIST: 5 reizen die je voor je dertigste met je beste vriendin wil maken

’13 Going on 30′, het is een van onze favoriete romantische komedies die ons doet inzien dat 30 worden niet altijd een lachertje is. En wat is er beter dan een reis maken met je beste vriendin voordat dat akelige getal op je verjaadagskaartje staat? Juist, helemaal niets! Zet daarom maar één (of meerdere) van deze vijf reizen op je bucketlist.

Deze keer geen reisje vol shotjes naar Sunny Beach of Barcelona, maar echte trips die om veel voorbereiding vragen. Wij helpen je alvast een handje op weg met de bestemmingen:

1. Voor de ijsprinsessen: IJsland

Het is zeker geen verplichting om de zon op te zoeken, integendeel zelfs! Voor adembenemende landschappen en mooie natuurgebieden (inclusief succesvolle Instapics) kan je afreizen naar het noorden en het mooie IJsland als echte Elsa’s en Olafs ontdekken. Het Noorderlicht, watervallen en geisers, het is allemaal aanwezig om van de reis een onvergetelijke trip te maken!

2. Voor de waterratten: Zanzibar in Tanzania

Met haar helderblauw water, fascinerende koraalriffen en porseleinen stranden staat de regio Zanzibar bekend als de parel van de Indische Oceaan. Geen zin in een luie zon -, zee – en strandvakantie? Dan kunnen jullie samen gaan snorkelen bij het Mnemba Island, het idyllische dorpje Nungwi verkennen en Stone Town, het oude gedeelte van Zanzibar, ontdekken.

3. Voor de baking queens: Koh Phangan in Thailand

Toch liever een chillax vakantie en bakken op de stranden van een sprookjesachtige vakantiebestemming? Dan boeken jullie best een ticketje richting Koh Phangan in Thailand! Je wordt er omringd door een helderblauwe lucht, appelblauwzeegroen water, de lekkerste cocktails en leuke (karaoke)bars.

4. Voor de avonturiers: een roadtrip door Jordanië

Regel een auto en stippel een route uit om enkele weken rond te trekken in Jordanië. Het land in het Midden-Oosten is volledig toeristenproof, maar je hoeft er niet te vrezen voor duizenden selfiesticks. Onze favoriete route doorheen Jordanië? Begin in de hoofdstad Amman en bezoek er de tempel van Hercules. Reis daarna door naar de Wadi Rumn – de grootste vallei van Jordanië -, het wereldwonder Petra, de Wai Muijibvallei en eindig je reis met een plons in de Dode Zee.

5. Voor de dancing queens: Ibiza

Zin om je twintigerjaren in stijl af te sluiten? Zak dan af naar het party eiland Ibiza om er te genieten van overheerlijke cocktails, lekker eten en een overload aan girly vibes. De strandstoel en – bar voor een dagje inruilen voor wat meer avontuur? Trek dan naar Es Vedra, een klein rotsachtig eilandje aan de zuidwestelijke kustlijn van Ibiza. Daar vind je het adembenemende decor van een van de populairste mythes van Ibiza.

Meer vakantieplezier: