Home Lifestyle Boeken ONDERZOEK: Harry Potter-fans zijn betere partners

ONDERZOEK: Harry Potter-fans zijn betere partners

Als de wetenschap het zegt...

Is jouw lief een Harry Potter-fan? Dan heb je geluk, want volgens een nieuwe studie hebben fans van het magische verhaal een realistischere, positievere kijk op relatievlak.

Het onderzoek werd gepubliceerd in ‘Psychology of Aesthetics, Creativity, and the Arts’. Wetenschappers hebben 404 volwassenen eerst een aantal vragen gesteld over verschillende schrijvers. Hier ging het zowel om romantische literatuur, horrorboeken en fantasieverhalen zoals Harry Potter. Vervolgens moesten ze op een paar stellingen over relaties antwoorden zoals bijvoorbeeld ‘of een partner kan veranderen’ en ‘of we verondersteld worden om de gedachte van de andere persoon te kunnen lezen’.

Vervolgens moesten de testpersonen nog een aantal statements beoordelen met een cijfer van een tot zes. Een van de veronderstellingen was bijvoorbeeld ‘Als koppels het oneens zijn, lijkt het alsof hun relatie afbrokkelt.’

Must love Harry Potter

Wat was nu juist het resultaat van het onderzoek? Mensen die graag fantasieverhalen lezen, geloven minder in ongezonde stellingen of mythes op vlak van relaties dan andere personen. Dames, je weet dus wat jullie te doen staat. De volgende keer als je op date bent, vraag je best meteen wat je crush graag leest. Zo weet je meteen of hij een blijvertje is!

Lees ook: