Home FASHION & BEAUTY Beauty 5 goede redenen om je douchegel in te ruilen voor een stuk...

5 goede redenen om je douchegel in te ruilen voor een stuk zeep

We durven wedden dat je hierna overtuigd bent.

Beeld: Lush

Hoe meer we kunnen doen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, hoe beter. En waarom die maatregel niet doortrekken tot in de badkamer? Je kan beginnen door je plastic flesje douchegel in te ruilen voor een stuk natuurlijke zeep, zonder verpakking. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar heeft ook tal van andere voordelen voor jou.

1

Leve de ‘zero waste’-mentaliteit

Het grootste voordeel van een stuk zeep is natuurlijk dat er geen verpakking rond zit die op de grote afvalberg terechtkomt. Als er toch een papiertje rond de zeep zit als je ze koopt, dan is dat waarschijnlijk gewoon recycleerbaar. Kies je voor een natuurlijke zeep, dan zitten er bovendien ook geen chemische bestanddelen in die schadelijk zijn voor het milieu.

2

Het is goed voor je huid

Voelt je huid soms trekkerig aan of heb je last van bultjes of oneffenheden, dan kan dat weleens te wijten zijn aan je douchegel. Sommige douchegels zijn eigenlijk wat te agressief voor je huid, waardoor haar zuurtegraad ontregeld raakt. Gevolg: een droog en gevoelig velletje. Met een stuk zeep op basis van plantaardige oliën is dat probleem meteen van de baan.

3

Je bent zo door de douanecontrole

Ga je binnenkort met het vliegtuig op vakantie, dan koop je in de plaats van die travel size douchegel beter een stuk zeep om mee te nemen. Het kan gewoon in je handbagage zonder dat je het aan de stok krijgt met de douaneambtenaar. Bovendien loop je altijd het risico dat een flesje douchegel tijdens het vliegen opengaat en al je kledingstukken volhangen. Met een stuk zeep in je bagage zal je nooit in die benarde situatie zitten. Draai je zeep wel het best even in een papiertje of stop ze in een stoffen zakje, zodat ze niet tegen je kleren wrijft.

4

Het kost je veel minder

Als je de prijs per kilo van een stuk zeep vergelijkt met die van een flesje douchegel, kom je er sowieso goedkoper vanaf. Daarnaast ben je ook eerder geneigd om een flinke hoeveelheid douchegel in je hand te knijpen, terwijl je met een stuk zeep zelden of nooit te veel zal gebruiken. Je bankrekening zal je dankbaar zijn!

5

Het bewaart veel langer

Douchegels zijn voor een groot deel gemaakt van water, wat ze minder lang houdbaar maakt. Een stuk zeep daarentegen, is een geconcentreerd blok plantaardige oliën dat minder bederfelijke bestanddelen bevat. Wil je je zeep zo lang mogelijk bewaren, dan kan je ze – zodra ze is opgedroogd – opbergen in een mooi zeepdoosje. Ziet er nog decoratief uit in je badkamer ook.

Let goed op dat je voor een zeep kiest die geen detergenten of chemische, vetoplossende bestanddelen bevat. Dat soort zepen stript je huid immers van haar natuurlijke oliën en droogt ze uit. Met een solide zeep op basis van natuurlijke ingrediënten, zit je zeker safe. Het eco-friendly cosmeticamerk Lush verkoopt zelfs solide douchegels, shampoos en cleansers voor het gelaat, allemaal ‘naakt’ en zonder verpakking.

Raspberry Milkshake Zeep – € 8,95 – Lush.

Lees ook: