Home Lifestyle Bijna 4 op de 10 vrouwen vergeten hun pil minstens één keer...

Bijna 4 op de 10 vrouwen vergeten hun pil minstens één keer per maand

Reden? Een veel te drukke agenda.

Shutterstock

Opinion Health/Bayer hield een enquête bij millennials en daaruit blijkt dat een groot aantal onder hen regelmatig hun pil vergeet te nemen. Oorzaak? Ze hebben het veel te druk.

Het onderzoek ‘Millennial vrouwen en anticonceptie’ werd uitgevoerd bij 4500 vrouwen in negen verschillende landen, waaronder België. De deelnemers waren allemaal tussen de 21 en de 29 jaar, voor velen een periode die gekenmerkt is door grote veranderingen. Heel wat vrouwen hebben in hun twintigerjaren hun eerste job te pakken, ze kiezen voor een moeilijke opleiding, ze gaan voor het eerst samenwonen met hun partner of ze kopen hun eerste huis.

Veranderingen

Uit de enquête bleek dat de Belgische deelnemers, dat waren er 500 in totaal, het voorbije jaar minstens twee belangrijke veranderingen meemaakten in hun leven. Sommigen spraken zelfs over zes. Die belangrijke stappen gaan vaak gepaard met een serieuze portie stress. Maar liefst 3 van de 4 geven inderdaad toe dat dit hun leven overhoop gooide, dat ze een veel drukkere agenda kregen en dat ze bijgevolg toch een verhoogd stressniveau hadden in die periode.

Druk

Net door die stress en drukke agenda is het risico groter dat bepaalde routines, zoals het dagelijks nemen van de pil, vergeten worden. Zo’n 42 procent vertelde dat ze de afgelopen maand minstens één keer haar pil vergat te nemen. Van die vrouwen gaf 68 procent toe dat het een of twee keer werd vergeten en 32 procent nam ze zelfs een of meerdere keren per week niet. Zeker wanneer die strip niet op een goed zichtbare plaats ligt, gaat het vlug uit hun gedachten.

Alternatief

Internationaal lagen de cijfers nog hoger. Daar gaf zeker de helft van alle ondervraagde vrouwen toe dat ze hun pil sneller vergeten in te nemen als ze het drukker hebben. 53 procent overweegt om die reden andere anticonceptiemiddelen te nemen en zoekt een alternatief dat ze niet dagelijks hoeven te gebruiken.

Bron: Belga

Lees ook: