Home Lifestyle FLAIR’S ANATOMY: wat als je de pil vergeten bent?

FLAIR’S ANATOMY: wat als je de pil vergeten bent?

Voor de warhoofden onder ons.

FLAIR’S ANATOMY
© Flair

We denken graag dat we door het kijken naar ‘Grey’s Anatomy’ heel wat medische kennis vergaren, maar in werkelijkheid zijn we helemaal niet in staat om onze eigen gezondheidsprobleempjes op te lossen. Wie dat wel is, is dokter Yves. Met z’n knappe kop beantwoordt hij al jullie medische vragen en geeft hij je de beste tips & tricks om je zo snel mogelijk weer kiplekker te voelen. Enter: Flair’s Anatomy!

Vorige keer vertelde dokter Yves over het correct innemen van de anticonceptiepil, maar eerlijk gezegd durven wij al eens een pilletje te vergeten. No stress, want onze favoriete dokter vertelt wat je dan allemaal kan doen. Applaus voor Yves!

Pil vergeten in de eerste week?

Zat je met je hoofd ergens anders tijdens de eerste week van je pil? Neem dan de laatst vergeten pil toch nog in en gooi de andere vergeten pil(len) gewoon in de vuilnisbak. Let op: de volgende zeven dagen gebruik je het best een condoom. Heb je toch seks gehad zonder het rubberen goedje? Gebruik dan toch zeker de noodpil.

Pil vergeten in de tweede week?

Vergeten is menselijk en ook in dit geval moet je dan gewoon de laatst vergeten pil innemen en de andere in de vuilnisbak gooien. Als je seksueel contact hebt, gebruik je een condoom voor de komende zeven dagen. Je hoeft in de tweede week dus geen noodpil te gebruiken.

Pil vergeten in de laatste week?

Dit is de meest veilige vergissing. Oef! Deze keer hebben de vergeetachtigen onder ons twee opties. Of je stopt gewoon met je strip, wacht zeven dagen en start aansluitend een nieuwe strip. Of je neemt je pilstrip uit en begint aansluitend een nieuwe strip, dus je slaat de stopweek tussendoor over.

Lees ook: