Home Lifestyle FLAIR’S ANATOMY: hoe gebruik je de pil correct?

FLAIR’S ANATOMY: hoe gebruik je de pil correct?

Dus zó zit het allemaal in elkaar!

We denken graag dat we door het kijken naar ‘Grey’s Anatomy’ heel wat medische kennis vergaren, maar in werkelijkheid zijn we helemaal niet in staat om onze eigen gezondheidsprobleempjes op te lossen. Wie dat wel is, is dokter Yves. Met z’n knappe kop beantwoordt hij al jullie medische vragen en geeft hij je de beste tips & tricks om je zo snel mogelijk weer kiplekker te voelen. Enter: Flair’s Anatomy!

Bijna elke vrouw maakt in haar leven kennis met de wondere wereld van de anticonceptiepil. Maar vreemd genoeg weten weinig vrouwen hoe de pil echt werkt. Gelukkig kunnen wij altijd rekenen op de goede raad van dokter Yves.

Soorten pillen

Eerst en vooral: de anticonceptiepil beschermt je tegen een mogelijke zwangerschap, maar niet tegen een soa. Keep that in mind! Er bestaan twee soorten pillen. De populairste pil is de combinatiepil. Die bevat twee soorten hormonen. De minipil bevat daarentegen maar één hormoon en is voornamelijk geschikt voor vrouwen die borstvoeding geven.

Werking

De hormonen oestrogeen en progestageen van de combinatiepil zorgen voor drie zaken. Zo zal er geen eicel vrijkomen vanuit de eierstokken, de zaadcellen zullen moeilijk door het slijm bij de ingang van de baarmoederhals raken en een bevruchte eicel zal zich moeilijk kunnen innestelen.

Hoe neem je correct de pil in?

Een strip bevat 21 pilletjes. Als je er elke dag eentje hebt ingenomen, wacht je zeven dagen – hallo, maandstonden – en dan begin je gewoon met een nieuwe strip. Je kan ook twee strips aan één stuk door te nemen. Op die manier stel je je maandstonden even uit. Zo bespaar je jezelf een paar pijnlijke momenten.

Lees ook: