Home Lifestyle Body BEWEZEN: volle wenkbrauwen? Dan ben je mogelijk een narcist

BEWEZEN: volle wenkbrauwen? Dan ben je mogelijk een narcist

Voortaan toch wat minder kwistig omspringen met dat wenkbrauwpotlood?

Hier zitten we dan met onze volle, mooi gevormde wenkbrauwen. Terwijl nu uit een recente studie blijkt dat volle, goed verzorgde wenkbrauwen een teken van narcisme kunnen zijn. Moeten we voortaan dan toch maar wat minder kwistig zijn met dat wenkbrauwpotlood?

Naar aanleiding van een onderzoek door de Universiteit van Toronto nam een groep proefpersonen deel aan de Narcissistic Personality Inventory, een test die achterhaalt in hoeverre je een narcist bent. Daarna maakten de onderzoekers foto’s van hen om het verband te analyseren tussen hun gezicht en hun persoonlijkheid. Ze sneden de foto’s bij waardoor alleen de wenkbrauwen te zien waren, onafhankelijke personen moesten die beoordelen en een score geven op basis van hoe vol, mooi gevormd en verzorgd ze eruitzagen.

Die scores werden vergeleken met de resultaten van de test, en daaruit bleek dat proefpersonen met opvallende wenkbrauwen grotere narcisten zijn. Als je dus gewend bent om je wenkbrauwen bij te tekenen en goed te verzorgen, zou het kunnen dat je net een tikkeltje meer van jezelf houdt dan iemand die dat niet doet.

Andere factoren

Niet compleet onlogisch, zo stellen ook de onderzoekers: ‘Wenkbrauwen zorgen ervoor dat je een gezicht herkent’, legt onderzoeker Miranda Giacomin uit aan The Independent. ‘Narcisten zijn geneigd om hun wenkbrauwen vol en opvallend te houden, omdat ze graag snel herkend worden’. Voordat je in je hoofd de wenkbrauwen van al je vrienden gaat analyseren, we mogen ons uiteraard niet blindstaren op dit kenmerk. Andere wetenschappelijk bewezen factoren die een narcist typeren zijn hypersensitiviteit, het overvloedig over zichzelf praten en een aanzienlijk gebrek aan empathie.

Lees ook: