Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© jéshoots via Pexels

Zo kan je makkelijk al je trainingen in kaart brengen!

Dit zijn 9 van de beste apps om mee te gaan lopen

Ben jij de afgelopen weken een rasechte loper geworden, maar ben je nog op zoek naar een manier om je loopsessies in kaart te brengen? Dan helpen wij je graag op weg! Wij gingen namelijk op zoek naar de 9 beste apps om mee te gaan lopen. Succes!

1. Strava


Een van de beste én populairste loopapps is zonder twijfel Strava. In de gratis versie krijg je al toegang tot verschillende details van je loopsessie zoals bijvoorbeeld afstand en tijd. Eens je training erop zit, kan je deze ook delen met je community. Zij kunnen je dan een duimpje geven voor je prestatie. Nadien kan je op Strava ook lid worden van verschillende groepen en routes delen. Verder kan je – om je motivatie op peil te houden – ook deelnemen aan bepaalde uitdagingen. Wanneer je een uitdaging voltooid hebt, krijg je van de app een virtuele badge als beloning. Ook als je bijvoorbeeld een betere tijd loopt, krijg je een beker. Samen met je volgers kan je er dus een echt wedstrijdje van maken!

Strava is zowel beschikbaar op Android als iOS.

2. Runkeeper


Nog een hele bekende app is Runkeeper. Tijdens het lopen krijg je heel gedetailleerd bepaalde statistieken zoals je tijd, tempo en afstand te horen. Na je loopsessie kan je meteen al deze data zien en kan je het resultaat van je work-out delen via sociale media. Via deze applicatie kan je heel makkelijk je vooruitgang bijhouden en je kan de app ook verbinden met verschillende sporthorloges zoals bijvoorbeeld Fitbit of Garmin.

Runkeeper is zowel beschikbaar op Android als iOS.

3. Nike Run Club


Nike Run Club is een redelijk eenvoudige app en ideaal voor wie niet op zoek is naar al te veel poespas. Enkel de basisgegevens zoals je afstand, tijd en tempo worden bijgehouden. In een redelijk simpel overzicht kan je vervolgens zien wie van je vrienden het meeste gelopen heeft of wie de meeste uitdagingen voltooid heeft. Net zoals bij Strava kan je jezelf dus motiveren via wekelijkse of maandelijkse challenges. En ook hier krijg je badges en trofeeën als je een nieuw record hebt neergezet. Wie wil, kan ook zijn sporthorloge verbinden met de app.

Nike Run Club is zowel beschikbaar op Android als iOS.

4. Endomondo


Endomondo is een heel toegankelijke app en dit voor zowel beginners als gevorderden. De verschillende menu’s worden eenvoudig weergegeven en zo kan je achteraf je training makkelijk bekijken op je smartphone. Ook hier krijg je de gebruikelijke statistieken zoals tijd, afstand en tempo te zien. Daarnaast heeft de app een calorieteller en krijg je een overzicht van het aantal hoogtemeters. Verder kan je nog foto’s toevoegen aan je training, je resultaten delen op sociale media en reageren op prestaties van vrienden.

Endomondo is zowel beschikbaar op Android als iOS.

5. Zombies, Run!


Doen statistieken of andere cijfers jou niet zo veel en wil je vooral plezier beleven? Dan is de app Zombies, Run! iets voor jou. Je wil voorkomen dat een horde zombies je te pakken krijgt en bij elke training krijg je een andere missie. Zo moet je bijvoorbeeld een voorraad afleveren, overlevenden redden of je schuilplaats verdedigen. Lopen, saai? Think again!

Zombies, Run! is zowel beschikbaar op Android als iOS.

6. Garmin Connect


Deze app werkt het beste in combinatie met sporthorloges van hetzelfde merk, maar ook als je een ander merk hebt, kan je de applicatie gebruiken. Alleen moet je dan wel eventjes de data converteren. Ook hier krijg je alle nodige grafieken, maar het leuke aan Garmin Connect is de live run tracking. Zo kan je je vrienden volgen terwijl je aan het sporten bent. Via de website van Garmin kan je ook enkele trainingsschema’s downloaden en deze synchroniseren met je horloge. De app laat je dan toe om de voortgang van je schema te bekijken.

Garmin Connect is zowel beschikbaar op Android als iOS.

7. Charity Miles


Kan jij wel wat extra motivatie gebruiken? Dan is Charity Miles iets voor jou. Alle kilometers die je loopt, worden omgezet in donaties voor het goede doel. Je kan ook lid worden van een bepaald team om zo samen punten te verzamelen. Wel worden de bedragen telkens weergegeven in dollar en gaat het vooral om goede doelen in het buitenland. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder leuk!

Charity Miles is zowel beschikbaar op Android als iOS.

8. Map my Run


Last but not least hebben we nog Map my Run. Ideaal voor wie niet alleen zijn of haar work-outs, maar ook zijn of haar levensstijl in kaart wil brengen. Naast je trainingen kan je namelijk ook je voedingsgewoonten ingeven. De app geeft dan op zijn beurt aan wat je kan veranderen aan je voeding op basis van je profiel en trainingen. Nog een leuke functie? Via Gear Tracker krijg je te zien hoeveel kilometer je al gelopen hebt met je schoenen. Zo weet je alvast meteen wanneer het tijd is voor een nieuw paar!

Map my Run is zowel beschikbaar op Android als iOS.

9. Decathlon Coach


De Decathlon Coach-app is perfect voor beginners. Hij geeft je tempo aan, de afgelegde afstand, gemiddelde snelheid en het aantal verbrande calorieën. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Via de app kan je gebruik maken van trainingsprogramma’s die opgesteld zijn door sport- en gezondheidsdeskundigen. Zo kan je leren om 30 minuten aan een stuk te lopen en dit na 4 tot 6 weken . Andere uitdagingen zijn bijvoorbeeld 10 kilometer lopen, het uitlopen van een halve marathon of – voor de loopfanaten onder ons – het lopen van een marathon in minder dan vier uur tijd.

Decathlon Coach is zowel beschikbaar op Android als iOS.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '