Home Lifestyle Food MUST TASTE: Ben & Jerry’s pakt uit met vegan varianten van twee...

MUST TASTE: Ben & Jerry’s pakt uit met vegan varianten van twee topsmaken

Heb jij de vegan Chunky Monkey en Chocolate Fudge Brownie al gevonden in de winkel?

© Ben & Jerry's

Ben & Jerry’s Non-Dairy is in het buitenland al een tijdje te verkrijgen, maar nu zijn de lactosevrije én volledig vegan varianten van twee van Ben & Jerry’s populairste ijssmaken ook in ons land te verkrijgen.

Al jarenlang wordt er door veganistische Ben & Jerry’s-fans of fans met lactose-intolerantie, gesmeekt om lactosevrije varianten van hun favoriete ijs. En nu zijn die vegan varianten ook ein-de-lijk in ons landje te verkrijgen.

Hélène Esser, Ben & Jerry’s Brand Manager, is blij met het resultaat: ‘Onze fans hebben ons uitgedaagd om zuivelvrij ijs te maken en dat hebben we gedaan. Maar een Non-Dairy smaak creëren die aan de funky & chunky verwachtingen van onze fans voldeed, was nogal een uitdaging. Het heeft ons maanden gekost om alleen de amandelbasis al goed te krijgen, voordat we ook maar konden beginnen aan de chunks. Maar vol genoegen kunnen we bevestigen dat het lange wachten voorbij is!’

2 topsmaken krijgen nu volledig veganistisch broertje

Twee van Ben & Jerry’s absolute topsmaken krijgen er nu een lactosevrij broertje bij. Cookie Dough (dé absolute nummer één) zit er jammer genoeg nog niet bij. Maar deze smaken moeten niet onderdoen:

  • Chocolate Fudge Brownie: Onweerstaanbaar lekker Non-Dairy chocolade ijs op basis van amandelmelk met fudgy brownies. De brownies komen uit de Greyston Bakery in Yonkers, New York, waar het bakken van brownies sinds 1988 deel uitmaakt van hun missie om banen en trainingen aan te bieden aan mensen met een laag inkomen, ongeacht hun achtergrond en (werk-)verleden. Deze heerlijke smaak bevat Greystons vegan brownies.
  • Chunky Monkey: Een heerlijke smaak die lijkt op de klassieke Chunky Monkey… alleen dan niet met koeien-, maar met amandelmelk. Non-Dairy bananenijs met choco chunks en walnoten.

Fairtrade

Deze nieuwe Non-Dairy smaken zijn bovendien de eerste Non-Dairy Fairtrade smaken in ons land! Naast je smaakpapillen, doe je er dus ook heel wat anderen een groot plezier mee!

Ben & Jerry’s Non-Dairy ligt sinds dit weekend in de rekken bij Carrefour voor € 6,99 per pot van 50cl. Ook bij Albert Heijn zouden de vegan varianten van deze twee Ben & Jerry’s-topsmaken al te verkrijgen zijn. Check hier waar jij dichtbij vegan Ben & Jerry’s kan kopen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.