Home Lifestyle AI: 1 op 10 Belgische jongeren voelt zich niet compleet als single

AI: 1 op 10 Belgische jongeren voelt zich niet compleet als single

'Voor 50% van de jongeren is een geliefde degene waarvoor ze echt alles zouden doen.'

© Shutterstock

De Belgische social app Twoo onderzocht wat Belgische jongeren van een relatie verwachten. Zoeken ze de ware liefde of fladderen ze liever nog wat rond?

Twoo ondervroeg 5000 Belgische jongeren (tussen 18 en 24 jaar oud) over hun beeld over relaties. En wat blijkt? Onze jongeren van nu zijn echte romantici. Ze hebben een veel romantischer beeld over relaties dan de oudere generaties. ‘Voor 50% van de jongeren is een geliefde degene waarvoor ze alles zouden doen’, vertelt Lien Louwagie, woordvoerder van Twoo.

Afhankelijke jeugd

Jongeren voelen zich niet comfortabel als vrijgezel. Amper 14,8% van de ondervraagde meisjes en 7,3% van de ondervraagde jongens voelt zich compleet zonder partner, tegenover respectievelijk 39,8% en 30,3% bij mannen en vrouwen ouder dan 25 jaar. 17% van de meisjes en 26,6% van de jongens zegt zelfs absoluut niet gelukkig te kunnen zijn zonder een relatie. Een opmerkelijke conclusie uit het onderzoek is dat 7 op 10 een online relatie met iemand die hij/zij nog nooit ontmoet heeft als een waardige relatie beschouwt.

Verwennerij ten top

Belgische jongeren verwennen hun partner maar al te graag. Zo vinden jongeren (24,3%) het in tegenstelling tot de oudere generaties (15,8%) belangrijk hun partner regelmatig te verwennen met dure cadeaus. 58,2% van de jongeren is bovendien bereid om bij een serieuze relatie hun financiële eigendom te delen met hun partner. Ouderen zijn hier over het algemeen iets voorzichtiger mee.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.